SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Lafla Milletin Gazını Almayın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:11:18
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, “İsrail’e yardım eden, Malatya’nın kalbine hançer gibi saplanan Kürecik’teki radar üssü derhal kapatılmalıdır” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Sinan Eraslan ise, İsrail’in Filistin’de katliamlarının durmadan sürdüğünü belirterek “Türkiye'yi yönetenlerin İsrail’ e karşı herhangi bir fili tepki göstermediklerini savunarak biran önce barış gücünün oluşturulmasını ve yönetenlerin İsrail ile ticari, askeri ve diplomatik ilişkilerinin tüm ilişkilerinin kesilmesini istedi. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Malatya Şubesi, Kürecik’teki Radar Üssü’nde protesto eylemi yapıp basın toplantısı düzenledi.

Eyleme, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç ve  Anadolu Gençlik Derneği üyeleri katıldı.

“Lafla milletin gazını almayın, somut adımlar atın”

Protesto eyleminde konuşan Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Sinan Eraslan, “ “İsrail bir terör örgütüdür hepimiz bunu böyle biliyoruz. Yıllardan beri işgal ettiği topraklarda ve etrafında terör estirmekte ve hiç çekinmeden terörünü sürdürmektedir. Filistin’in tapusu bize aittir. Bize de Filistin’e kendi memleketimiz gibi sahip çıkmak düşer. Türkiye basit sözlerle değil bu meselede taraf olan ve Filistin’in tapularına sahip olan bir ülke olarak caydırıcı girişimlerde bulunması ve girişimlerde bulunması gerekir. Filistin elbette ki kuru bir lafla savunulamaz. Bu mesele lafla geçiştirilecek bir mesele değildir. Milletimiz laf değil icraat istiyor. Milletin naralara karnı tok. Lütfen milletin gazını almayın Gazze için İsrail’i kınamak, lanetlemek önemlidir. İsrail güçten anlar. Güçlü bir çıkış yapılması gereklidir İsrail’deki deki diplomatlar derhal ülkelerine geri gönderilmelidir” dedi.

“Filistin’de soykırım yaşanıyor”

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, de “İnsanlık dışı katliamları yapan İsrail’i kınamak için ve İsrail’e yardım edilen ve Malatya’mızın kalbine hançer gibi saplanan Kürecik’ teki radar üssünü protesto için buradayız. Sadece ramazanda Filistin’de şehit edilenlerin sayısı 606. Bunlardan 160’ı çocuk, 77’si kadın. Yani bugün Filistin’de yaşanan bir soykırımdır. Tek derdi Müslüman olan insanları Müslümanlıktan soyutlamak için fiiliyatının gereğini yapıyor Yahudiler. Ama Müslüman dediğimiz  insanların  yatığı tutumları eleştiriyoruz biz. Biz Türkiye hükümetinden fiili olarak çok şey bekliyoruz. İsrail’e bilgi veren Radar üssü’nün kapatılmasını istiyoruz” dedi. 

Canbay: Başbakan BOP’un  eşbaşkanı olmakla övündü

Açıklamanın ardından konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımsı Yaşar Canbay ise, Türkiye’nin bilişim teknolojisiyle ilgili, haberleşme teknolojisiyle ilgili, radar üssü ile ilgili adeta işgal altında olduğunu belirterek; şunları söyledi: “Bugün kalkan sadece İsrail’in güvenliği için konulmuştur. İsrail’e kafa tutan, İsrail’e nutuk atan, İsrail karşısında sadece telefon diplomasisi siyaseti sürdüren bu kalkanı İsrail’in güvenliği için konulan bu radarı niçin kurdular?  Ve bugün Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’in güvenliği için konulan bu radarın kaldırılması için neden fiili bir adım atmıyorlar?”

“Emperyalizm, İsrail’in etrafını zayıflattı”

Filistin toprakları’nın baştan sona Birleşmiş Milletler’in şemsiyesi altında olduğuna dikkat çeken Yaşar Canbay,  son yıllarda Ortadoğu ülkelerinde yapılan darbelerle İsrail’in etrafının zayıflatıldığına dikkat çekti. Canbay “Emperyalistlerin kuruluşu da Orta Doğu Projesi’dir. Ne yazık ki bizim başbakanımız Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olmakla övündü. Daha sonra Arap Baharı dediler. Libya çökertildi, Mısır’da darbe yapıldı. Suriye’de kardeş kardeşi öldürüyor. Irak işgal edildi. Afganistan işgal edildi. Bütün bu işgallerin hedefi İsrail’in etrafını zayıflatmak. İsrail’i bölgede diğer ülkelere hakim olması için önünü açmaktır. Hükümetin görevini yaptığını düşünmüyoruz. Ve Saadet Partisi olarak bu hükümetin önce Türkiye öncülüğünde bir barış gücünün kurulmasına öncülük etmesi Türkiye ve diğer İslam ülkeleriyle bu barış gücünün donatılmasını ve İsrail saldırılarının önlenilmesi ve kurulacak bu Filistin barış gücünün Gazze’ye konuşlandırılması ve böylece Gazze’ ye yapılacak İsrail saldırılarını mutlaka bertaraf edilmesi ve durdurulması gerekir. Atılacak adım budur” şeklinde konuştu.

Eylem sırasında üs çevresinde jandarma tarafından önlem alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız