SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lahti ve ''Rakip Alkışlayan" Taraftarı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un Perşembe günü özel maçta karşılaştığı Finlandiya Süper Lig ekibi Lahti takımının her yaştan taraftarları, antrenman sahasında oynanan maçta bir yandan renkli görüntüler oluştururken, diğer yandan gerçek futbol sevgisini kanıtlayan dersler verdiler.

 

Sakin bir görünüm çizen Lahti taraftarları takımlarının geliştirdiği ataklar golle sonuçlanmasa bile oyuncularını alkışlıyorlar. Lahtililer, Balazs’ın attığı golü de alkışladılar. Küfür, protesto, aleyhte tezahürat, sahaya yabancı madde atma gibi Türkiye’den “bildik” manzaralara rastlanmadı.

 

Basitçe imal edilmiş açık ve kapalı bölümlerden oluşan tribünler ile saha arasında herhangi bir engel bulunmuyor.

 

Maçın oynandığı antrenman sahasına dört bir yandan girilebiliyor. Buna karşın hiçbir taraftar biletsiz girmeye çalışmıyor. Tribünlerde 200 civarında taraftar göze çarparken, maç bitiminde yaklaşık 400 bilet satıldığı anlaşıldı. Bilet alanların önemli bir bölümü maça gelmemişti.

 

Lahti’nin “antrenman sahası” Türkiye’deki ekipleri kıskandıracak nitelikte zemine sahip. Her iki tarafında tribünler ve anons sistemi bulunuyor. Maçların oynandığı asıl stadyum ise beş dakikalık mesafede. Sahanın çevresinde çok sayıda futbol, basketbol sahaları ve tenis kortu bulunuyor.  

 

Lahtililerin futboldaki gururu, Fin futbolunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Jari Litmanen. Ajax ve Barcelona gibi Avrupa futbolunun önde gelen ekiplerinde top koşturan Litmanen Lahti doğumlu ve bu takımdan yetişme. Bu oyuncuyla birlikte halen Avrupa Şampiyonu Liverpool’un stoperi Sami Hyppia, Lahti Teknik Direktörü Harri Kampmann’ın yetiştirmesi. Ancak Hyppia, Mariehamn takımından yetişme.

 

Lahti Kulübü’nün eski oyuncularından ve şu anda Pazarlama Müdürlüğü yapan Mika Halmetniemi, kafileye yakın ilgi gösterdi. 110 bin nüfuslu bir şehri temsil ettiklerini, Lahti’nin Finlandiya’nın merkezinde olması nedeniyle her yere ulaşımın kolay olduğunu belirtiyor.

 

Lahti, diğer Fin kentleri gibi, caddelerinin düzeni ve temizliğiyle dikkat çekiyor.

 

Galatasaray’la Oynamışlardı

 

Lahti takımı 1982-83 sezonu Avrupa Kupa Galipleri Kupası ilk turunda karşılaşmışlardı. O yıllarda takımın adı Kuusysi Lahti idi. Türk takımlarının Avrupa futbolunda kötüler arasında yer aldığı dönem İstanbul’da oynanan ilk maçı Galatasaray Raşit ve Mustafa’nın golleriyle 2-1 kazanmış, konuk takımın golü Amminen’den gelmişti. İkinci maçın 88. dakikasında Galatasaray Tarık Hodziç ile öne geçmiş, Kalilio’nun 90’da attığı gol sonucu belirlemiş; Türk ekibi ikinci tura geçmişti.

 

Derleyen: Bülent KORKMAZ 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız