SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Lanet Olsun Silaha..''

A- A+ PAYLAŞ

Katıldığı kına gecesinin yapıldığı bahçeye açılan ateş sonucu ölen Begüm Kartal'ın acılı babası Hasan Kartal, olayın, "belki önlem alınması" konusunu gündeme getirmesinin kendilerini "biraz olsun huzurlu ettiğini" söyledi.

Kartal, "Amerika'nın Sesi" radyosunun Türkçe yayınında, Washington'dan telefonla arayan Fuat Kozluklu'nun sorularını yanıtlarken, kendisinin de taşıma ruhsatlı silahının bulunduğunu ve bu silahı iade edeceğini belirterek, "Lanet olsun silaha.." diye konuştu.

Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi kızı Begüm'ün, Türkiye'nin gündemine oturan ölümünden sonra Türkiye'deki "ölçüsüz silah taşıma ve kullanımını engelleme" konusundaki bir duyarlılılığı gündeme getirmesi ile ilgili değerlendirmesi sorulan Kartal, "Valla bilemiyorum. Gelişmeler tabiî ki beni biraz daha huzurlu etti ama bundan sonrası burada mı kalır, devam mı eder onu hiç bilemiyorum.."dedi.

Begüm olayından sonraki gelişmelerden haberdar olup olmadığı yolundaki bir soruya da, "Ben oturduğum yerde gelenlerden işittiklerim. Bir tepki oluşmuş. Yani bu da yüreğimize biraz daha su serpiyor. İnşallah diğer çocuklara bir şey olmaz, başkaları kurtulur. Belki de önlem alınır. Böyle bir şeye vesile olursa, biraz daha huzurlu mu oluruz bilemiyorum. Acımız var, bilemiyorum." yanıtını veren acılı baba, kendisinin de taşıma ruhsatlı silahının bulunduğunu belirterek, "Yani benim de yıllardır taşıma silahım var. Hiç taşımadım. Kalırdı öyle. Lanet olsun. Onu da iade edeceğim." diye konuştu.

Bu arada, olayla ilgili soruşturma ve araştırmanın devam ettiği belirtilirken, resmi makamlardan soruşturmanın ulaştığı boyut konusunda bir açıklama yapılmıyor. Ancak, bilinen olayın halen "faili meçhul" olduğu şeklinde.

Kozluklu'nun Hasan Kartal'la yaptığı röportaj Cumartesi günü yayınlandı.

Programda, Türkiye’de bireysel silahlanmaya karşı mücadele amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütü olan Umut Vakfı'nın Mütevelli Heyeti üyesi Psikiyatrist Doktor Ayhan Akcan'la söyleşiye de yer verildi.

Radyonun internet adresi şöyle: www.amerikaninsesi.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız