SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lastikçilere Akın Ettiler

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:14:19
Lastikçilere Akın Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkeze yağan karın ardından otomobiller sanayiye akın ederek kar lastiği ve zincir taktırdı. 

Dün akşam yağan karın ardından Malatya beyaza büründü. Sabah araçlarıyla işe giden vatandaşlar önce oto sanayisine uğrayarak araçlarına kar lastiği ve zincir taktırdı. Kazaların önüne geçilmesi için zorunlu kılınan kış lastiklerinin satışları ise karın yağmasıyla birlikte lastik satışları ve zincir satışları iki katına çıktı.

ZİNCİR VE KIŞ LASTİĞİ ŞART

Sanayideki yoğunluğu anlatan oto tamir ustası Yusuf Ateş ise zincir takmanın püf noktalarını anlattı. Ateş, öncelikle araçların lastiklerine zincir takan vatandaşların eldiven kullanmasın söyleyerek “Önce lastiklerin ebatlarına göre zincir alınmalı. Zincirler küçük veya büyük gelirse otomobile zarar verir. Zincir takmasını bilmeyen arkadaşlar sanayiye gelerek kesinlikle bir ustaya lastik zincirlerini taktırmalı. Kış lastikleri güvenli ama karlı havalarda zincir takılması da şarttır. Zincir pahalı olduğundan kimse almak istemiyor ama canımız daha önemli” dedi.

Minibüsünün lastiklerine zincir taktıran bir şoför ise önce insanların güvenliği için zincir hem de kış lastiği taktığını ve insanların araç lastiklerinin ve bakımlarının yapılması gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız