SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Laubaliliği Kabul Etmiyorum!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:09:52
A- A+ PAYLAŞ

 İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı Vali Vasip Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıda yatırımcı kuruluşların en çok şikayet ettiği kurum olan elektrik dağıtım şirketi AKSA’dan herhangi bir yetkilinin toplantıya katılmaması Vali Şahin’i sinirlendirdi.

‘BU KADAR LAUBALİLİĞİ KABUL ETMİYORUM’

Yatırımcı kamu kuruluşlarının dönemsel çalışmalarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu 2012 yılı 3. dönem toplantısına, özelleştirme ihalesini aldıktan buyana Malatya merkez ilçe ve köylerine elektrik konusunda büyük sıkıntılar yaşatan AKSA şirketi damga vurdu.

Yatırımcı kuruluşlarında şikayet ettiği AKSA şirketinden herhangi bir yetkilinin İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmaması Vali Şahin’i sinirlendirdi. Geldiğinden bu yana AKSA ile ilgili sürekli şikayetler aldığını vurgulayan Vali Şahin, ‘Bu kadar laubaliliği kabul etmiyorum’ dedi.

İl Koordinasyon Kurulu 2012 yılı 3. dönem toplantısı Vali Vasip Şahin’in başkanlığında Özel İdare Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda başta Malatya Belediyesi olmak üzere Karayolları ve diğer yatırımcı kuruluşların yol, kaldırım, alt yapı çalışmalarının gecikmesine neden olarak AKSA’nın kendi yatırımlarını yapmamasını neden gösterince, bu eleştirilere cevap verecek AKSA’dan bir yetkilinin salonda bulunmaması Vali Şahin’i sinirlendirdi. ‘AKSA’yı bu toplantıya davet etmedik mi?’ diye soran Vali Şahin, davet edildiklerini ancak kimsenin gelmediğini öğrenince telefonla arattı.

Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü sunumlarını tamamladıktan sonra ancak Fırat AKSA’dan yatırım müdürü olduğunu belirten bir yetkili toplantıya gelince Vali Şahin sert çıktı.

‘ORASI BAKKAL DÜKKANI DEĞİL’

Vali Şahin, AKSA Yatırım Müdürü’ne ‘Asıl müdür kim? Siz misiniz?’ diye sordu. ‘Ben değilim. Cafer Bey. Ben yatırım Müdürüyüm ’ yanıtını alan Vali Vasip Şahin, verdi veriştirdi. Malatya’da göreve başladığından bu yana AKSA şirketi ile ilgili ciddi sıkıntılar duyduğunu söyleyen ancak sorunların çözümlendiği, koordinasyonun sağlandığı bu toplantılara katılmamanın ciddiyetsizlik olduğunu söyleyen Vali Şahin ‘İl Müdürü kim? Ne işi yapar? Nerede? Cafer bey toplantıya neden katılmadı? Annesi mi öldü yoksa babası mı? Yoksa bakan falan geldi de haberimiz mi yok? Bu kadar laubaliliği kabul etmiyorum. Şehir içinde her yer kazılmış, belediye sizi bekliyor, karayolları sizi bekliyor. Vatandaş şikayetçi, kurumlar şikayetçi ama siz ortada yoksunuz. Bu işlere bakın. Devlet, özelleştirmeyi daha iyi hizmet için yapıyor. Daha iyi hizmet yoksa ne için varsınız? Ciddi bir kamu hizmeti için oradasınız. Orası bakkal dükkanı değil. Sorumlu Müdür olmadığı için arkadaşı dinlemiyorum” dedi. 

AKSA Elektrik Şirketi personeli ise, Vali Şahin’in tepkisi üzerine toplantının yapıldığı salonu kısa bir süre sonra terk etti.

Toplantıda Malatya’daki yatırımlar hakkında verilen bilgi de, “2012 yılı yatırım ödeneklerinin genel olarak sektörel dağılımı şu şekildedir: Ödeneklerin yüzde 31’i ulaştırma sektörüne, yüzde 26’sı diğer kamu hizmetleri, yüzde 22’si eğitim, yüzde 17’si tarım, yüzde 3’ü  sağlık ve  yüzde 0,2’si imalat ve enerji sektörüne tahsis edilmiştir. “

    Dönem sonu itibariyle yatırım projelerine  en fazla harcama yapan kuruluşun 79 milyon 458 bin TL ile Karayolları Bölge Müdürlüğü olduğu belirtilirken, ikinci olarak en fazla harcamayı 31 milyon 211 bin TL ile  Sağlık müdürlüğü, İl Özel İdaresi’nin  ise 21 milyon 884 bin TL en fazla harcama yapan üç kuruluş oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız