SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Layık Olmamız Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:22:00
A- A+ PAYLAŞ

TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.  Ziyarette, Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte belediyelerdeki yeniden yapılanma çalışmaları ve Malatya’nın birçok bölgesinde yaşanan su sorunu konuşuldu. Ziyarette ilk olarak konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bize desteklerini esirgemeyen, Ankara'da gerekli işlemlerimizde yardımcı olan sayın milletvekilimize teşekkür ediyorum. Özelikle mega projelerimizden “Yeşil Kuşak” projemizle yakinen ilgilenmesinden dolayı sonsuz teşekkür ederim” dedi.

TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yerinde “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunduğunu belirterek, “Seçimlerin üzerinde bir hayli zaman geçti ama, hizmetler ve talepler konusunda telefon ve Ankara'da görüşmelerimiz devam etmektedir. Başkanımıza yerinde hayırlı olsun demeye geldik. Başkanımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki 5 yıl süre içerisinde emanetini almış olduğu Battalgazi halkının ve esnafının yaşam tarzını artıracak önemli projelere imza atacağına inanıyorum. Bunu özellikle önemsememiz gerekiyor. Malatya, özellikle yerel ve merkezi idarede bizi iktidar etmiştir. Bu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevginin tezahürüdür. Bizlerde yerel yöneticiler olarak Malatyalı hemşerilerimize hizmetler anlamında layık olmamız gerekiyor. Sadece duygusal yaklaşım olarak yaklaşmamız yetmiyor. Çocuklarıyla oturacak parklar, evinde suyunu istiyor, kaldırım ve asfalt istiyor, bir yerden bir yere giderken toplu ulaşım istiyor, zabıta güvenliğini istiyor” ifadelerini kullandı.

TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya’nın birçok bölgesinde yaşanan su sorunu ile ilgili herkesin üzerine düşen görevlerin olduğunu belirterek,  “İçme suyu ve sulama suyunda vatandaşlarımız büyük bir sıkıntı yaşamaktadırlar. Ankara'da telefonla arayan muhtarlarımız genelde su sorunlarını bizlere iletmişlerdir. Bugünde Cuma namazında hocalarımız yağmur duası yapmışlardır, kendilerine teşekkür ediyorum. Ama biz bir şeyi eksik yapıyoruz. Her şeyi Allah'tan beklememek gerekiyor. İki şeye dikkat etmek lazım. Rabbimizden dua ile rahmet gelme noktasında yalvarmamız gerekiyor. Yalnız, diğer taraftan suları sağlıklı kullanma, verimli kullanma, çalmama, çırpmama, yani içme suyu ile sulama yapmama noktasında vatandaşların sorumluluğu bulunmaktadır. Bu noktada suyumuzu tasarruflu kullanmak yönünde vatandaşlarımızın dikkatli kullanması gerekiyor. Diğer taraftan belediyenin su yönetiminin suyu verimli kullanma noktasında su yönetimi sergilemesi gerekiyor. Ortalama 1 milyon 800 lt/sn suyumuz var. Dünya standartlarına 1 milyon 400 bin insana yetecek kadar su kaynağımız mevcut. Bu su vatandaşa sağlıklı bir şekilde sağlanması gerekiyor” diye konuştu. 

TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın tarihi eserler noktasındaki hassasiyetine dikkat çekerek, “Battalgazi artık birçok ilden büyük bir belediye. Tarihi mekânların olduğu bir alandır. Başkanın kültürel ve tarihi mekânlara,  başkanın özel çalışmaları olduğunu biliyorum. Bu konuda ne gerekiyorsa üzerimize düşen ne ise yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

Ziyarette, TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin İstiklal Marşı’nın yazılı porselen tabağını hediye etti.  

FINDIKLI'NIN ZİYARETİ..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Başbakan Erdoğan’a Malatya ziyaretinde sunulan “Yeşil Kuşak Projesi” detayları ile konuşuldu. Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın milletvekilimizi burada görmekten mutluluk duyuyorum. Belediye başkanlık dönemim içinde kendisinin her zaman yanımızda oldu ve kendilerine teşekkür ediyorum. Malatya’mızın daha çağdaş modern şehircilik anlamında gösterdiğimiz bütün yerel yönetim olarak gayret ve çabayı gösteriyoruz. Özellikle “Yeşil Kuşak” projesinde 200 dönümlük bir alan içindeki park konusunda gerekli görülmelerimizde olumlu sonuçlar aldık. Milletvekillerimiz bizlere her konuda yardımcı olma konusunda çaba sarfetmişlerdir” diyerek,  Yeşil Kuşak Projesi ile ilgili dosyayı Milletvekili Fındıklı’ya sundu.

Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın büyük projeleri gündeme getirmeye başladığını belirterek, “Başkanımız çok güzel bir teşekküllü belediye binası yapmış. Gördüğüm kadarıyla başkanımız büyük projeleri gündeme getirmeye başladı. Yeşil Kuşak Projesi’ni Ankara'da bizlere sunduğunda heyecanlandık. 4 bakanlığın uhdesi ile çözümlenecek bir proje. Ama bu proje Malatya için Akciğer görevini üstlenecektir. Bu proje hakkında Ankara'da gerekli bakanlıklarla görüşüp en kısa zamanda hayata geçirmeyi hedefleyeceğiz. Proje hakikaten çok önemli. Başkanı tebrik ediyorum. El birliğiyle bu projeyi üstlenecek ve hayata geçireceğiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız