SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lazerle Varis Tedavisi

A- A+ PAYLAŞ

Lazer ile varis tedavisinin, varisin klasik tedavi yöntemi olan cerrahi yönteme benzer başarı oranına sahip olduğu bildirilirken, cerrahiye göre hastaların çok daha kısa süre içinde ayağa kalkıp, daha az ağrı ve morarma ile günlük işlerine dönebildikleri belirtildi.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Doç. Dr. Hasan Berat Cihan, lazer ile varis tedavisi hakkında bilgi verip, "Lazer ile varis operasyonu bittiğinde bacağa elastik bandaj sarılır ve hastanın 10-20 dakika yürümesi önerilir. Daha sonra hasta evine giderken de birkaç haftalığına varis çorabı bacağa geçirilir. İşlem ortalama 30-60 dakika sürer. Hasta işlem sonrası evine gidebilir. Lazer ile varis tedavisi, varisin klasik tedavi yöntemi olan
cerrahi yönteme benzer başarı oranına sahiptir. Ancak cerrahiye göre hastalar çok kısa süre içinde ayağa kalkıp, daha az ağrı ve morarma ile günlük işlerine birkaç gün içinde dönebilirler.

Bütün normal aktivitelerine, yürümek, banyo yapmak gibi işlevlerine hastalar devam edebilirler. Sadece işlem sonrası bir süre ağır egzersiz yapmamaları önerilir" ifadelerini kullandı.

"Genel olarak varis ameliyatı güvenilir ve başarılı bir girişim olmasına karşın, sonuçta cerrahi bir girişim olması nedeni ile gerek anestezi gerekse cerrahi uygulamalara bağlı olarak bazı riskler taşımaktadır. Ameliyatın anestezi ile yapılması, bacakta birkaç cerrahi kesi gerekmesi, işlem sonrası bacakta olan morarma, kanama, şişlik ve ağrının bir kaç hafta rahatsızlığa neden olması nedeni ile daha basit ama hastaya daha az rahatsızlık veren yeni yöntemlerin geliştirilmesine yol açmıştır" diyen Cihan,
açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
"Bu yöntemlerden en yaygın kullanılanı lazer ile varis tedavisidir. Burada hastalıklı damarların içerisine ilerletilen özel bazı teller ile (kateter) laser enerjisi kullanılarak damarların yok edilmektedir. Bu yöntem derideki küçük varislerin lazerle yapılmasından farklı olup, toplardamar içi lazer tedavisinin İngilizce kısaltması olan Evlt veya benzeri isimlerle anılmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız