SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lefter'in Malatya Hikayeleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:18:17
Lefter'in Malatya Hikayeleri
A- A+ PAYLAŞ

 

Futbolun Ordinaryüsü olarak bilenen ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden efsanevi futbolcu Lefter Küçükandonyadis'in Malatya'da yaşadığı hikaye yıllar sonra dile getirildi. 

Boluspor'un teknik direktörlüğünü yaptığı dönemde Malatyaspor ile oynayacağı karşılaşma için Malatya'ya gelen efsane futbolcu Lefter, Malatya İnönü Stadı'nda antrenman yapmak ister ama görevliler tarafından içeriye alınmaz. Karganın bile çimlere basmasının, dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürü rahmetli Osman Çağlı tarafından yasaklandığı stada Lefter, yaşadığı komik ve unutamayacağı bir anının ardından girmeyi başarır. Malatya'nın rahmetli Osman Amcası, "Ben stada herkesi almayın dedim. Lefter'i almayın demedim" sözüyle yıllar sonra gündeme gelecek bu hikayenin baş kahramanı olurken, Lefter ardında komik bir hikaye bırakmıştır. Hikaye, çeşitli şekillerde anlatılırken, olayın iki baş kahramanı saygıyla ve rahmetle anılıyor. 

Rahmetli Osman Çağlı ile çalışma imkanı bulan Malatyaspor'un ilk amigolarından 'Amigo Yusuf' lakaplı Yusuf Mor, yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Lefter, Boluspor'da teknik direktör. Boluspor, Malatyaspor ile oynayacağı karşılaşma için Malatya'ya geliyor. Rahmetli Osman Çağlı da o dönemde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürütüyor. Osman Çağlı, stat görevlisine, 'Sahada bekleyeceksin. Karga bile çimlere konmayacak' diyor. Bunun üzerine karganın bile çimlere konmasına izin verilmiyor. Boluspor'da stada antrenman yapmaya geliyor. Sahaya koymuyorlar. Görevliler, 'Osman müdürüm Boluspor gelmiş, antrenman yapmak istiyor' diyor. Osman Çağlı da, 'Oğlum karga bile giremez diyorum. Sen antrenmandan bahsediyorsun' diye cevap vermiş. Daha sonradan görevliler gelenin Lefter olduğunu söyleyince, rahmetli Osman Amca da, 'Oğlum ben Lefter'i koymayın mı dedim? Lefter gelmiş, kapıları açın' demiş. Bunu ne zaman anlatsam çok gülüyoruz." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız