SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müslümanlar İçin Özel Tabut

0
Güncellendi - 2017-11-26 05:25:30
Müslümanlar İçin Özel Tabut
A- A+ PAYLAŞ

Fransa’da 30 yıldan bu yana her yıl düzenlenen, 'Cenaze Levazım Fuarı’nda, bu yıl ilk kez Müslümanlar için özel imal edilmiş tabut tanıtıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Le Bourget Fuar Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Cenaze Levazımatı Fuarı’na dünyanın çeşitli ülkelerinden 250 firma katıldı. Cenaze işlemleriyle ilgili her şeyin sergilendiği ve tanıtıldığı fuarda, cenaze nakil arabaları başta olmak üzere, lahit mezar modelleri ve bu mezarlarda kullanılan mermer ve modeller yer aldı.

Fransa’nın Bordeaux kentinde kurulan Linkeuil adlı bir firma, tabut içinde defnedilen Müslüman naaşları için geliştirdiği bir tabut modelini tanıttı. Firma yetkilisi, Müslümanlar için üretilen tabut ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Avrupa’nın bir çok ülkesinde yaşayan Müslümanlar var. Haliyle vefat edenlerin çoğu tabut ile defnediliyor. Piyasadaki tabutların çoğunda naaş yüzü yukarı şekilde konulup öyle defnediliyor. Ama biz biliyoruz ki Müslümanlar, Hazreti Muhammed Peygamber’den bu yana mezara konulan naaşın yüzü kıbleye gelecek şekilde defnedilir. İşte biz bunu düşünerek, burada gördüğünüz gibi naaşın tabuta yan konulacak şekilde yönü kıbleye dönük bir şekilde dizayn ettik" dedi.

Bir yıl gibi bir kısa süredir üretimini yaptıkları Müslümanlar için yönü kıbleye bakan tabut için birçok Avrupa ülkesinden özel sipariş aldıklarını söyledi. Cenaze Levazımatı Fuarı’nda onlarca farklı tabut tanıtıldı. Tanıtılanlar arasında üzerlerine vefat eden kişinin resmi, çok sevdiği bir hayvan fotoğrafı işlenen, farklı renkte ve metal tabutlar dikkat çekti. Fuarda sergilenen tabutlara Berlin, Viyana, Madrid gibi şehir isimleri verildi. Paris’te bu yıl 30’uncusu açılan Cenaze Levazımatı Fuarı, 3 gün boyunca açık kalacak. Fuarda vefat etmeden kendisi için tabut beğenmeye gelenlerin de olduğu belirtildi.

Paris, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız