SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Levent Vadisine Bisiklet Turu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:39:46
Levent Vadisine Bisiklet Turu
A- A+ PAYLAŞ

Doğa ve Kültürel Varlıkları'nın korunmasına dikkate çekmek amacıyla Malatya Valiliğince koordine edilen ‘’Bisikletlerimizle adım, adım Levent Vadisi’’ etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe ilişkin olarak yayınlanan basın bülteni şöyle:

"11-12 Mayıs tarihleri arasında yapılan etkinlik, Malatya’dan çıkan bisikletçilerin pedal çevirmesi ile başladı. Koruma ve Uygulama Denetim bürosu KUDEP başkanı,(Kültür Turizm İl Müdür yardımcısı) Levent İskenderoğlu, Bisiklet federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, bisiklet sporcuları ile beraber etkinliğe katılırken, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar’da, bisikletçileri ve etkinliğe katılanları Akçadağ İlçesinde karşıladı.

Akçadağ İlçesinde tur atan bisiklet sporcuları halk tarafından ilgi ile izlendi. Akçada Belediye meydanında hoş geldiniz karşılaması yapan belediye başkanı İbrahim Koşar, şöyle konuştu. Malatya valiliğimizce yapılan bu organizasyon Malatya’mız ve Akçadağ ilçemiz için çok önemli. Amacımız İlçemiz sınırları içinde bulunan Levent vadisindeki doğal güzelliği dünyaya tanıtmaktadır. Malatya’dan başlayıp Levent vadisinde pedal çevirecek bisiklet sporcularına ve katılımcılara Akçadağ’ın meşhur pilavını ikram edeceğiz. Tüm katılımcıları Akçadağ ilçemizde ağırlamaktan memnun olduğumu bildiririm.’’dedi.

KUDEP Başkanı Levent İskenderoğlu yapılan etkinlik hakkında şunları kaydetti’’Malatya Valiliğinin koordinasyonu, Akçadağ belediyesinin katkıları ve Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Sporcularının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikteki, amacımız Akçadağ ilçesinde bulunan Doğa ve Kültürel varlıklara dikkat çekmektir. 

Malatya Valiliği tarafından 2011 yılından beri başlatılan Levent Vadisi projesi içinde Jeopark projesi, gözlem terasının yapılması, mağaraların aydınlatılması bütün bunların yapılmasındaki amaç Levent Vadisini cazibe merkezi haline getirmek olduğu bilinmektedir. Jeopark fikrini ve korumak fikrini tabana yaymaktır. Bugün Akçadağ Belediyesinin katkılarıyla bisiklet sporcuları ile beraber Levent Vadisini adım, adım gezeceğiz. Halkımızı bilinçlendirmek üzere çalışmaları bu doğrultuda yapmaktayız. Levent Vadisini Türkiye ve Dünya tanımaya başladı. Burası çok önemli bir Jeopark merkezi.28 km uzunlukta, yaklaşık insan eli ile yapılmış 100 adet Mağara var. Buranın korunması ve tanıtılması bizler için çok önemli.

Bu organizasyonun yapılmasında, Sayın Valimiz Vasip Şahin’e, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar’a, Bisiklet Federasyon Malatya Temsilcisi Mustafa Ekici'ye ve Bisiklet Sporcularına teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici yapılan etkinlik hakkında görüşlerini belirtti.’’Amacımız Malatya’mızda bisiklet kültürünü oluşturmaktır. Bu amaçla hafta içi ve hafta sonları bisiklet turları düzenliyoruz. Malatya’nın Doğal ve Tarihi mekânlarına yapmış olduğumuz etkinlik turları ile buraların varlığını halkımıza duyuruyoruz.

Bugün Levent Vadisinde pedal çevireceğiz yaklaşık 138 km yol yapacağız. Levent Vadisi çok doğal, bizim için zorlu bir parkur. Bu parkur gibi birde Fransa’da var.

Buradan yapacağımız bir etkinliği halkımıza duyurmak isterim. Her yıl Nemrut turu adı altında etkinlik düzenliyoruz.5 yıldır bu etkinliği yapıyoruz.2 yıldır, Malatya Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklaşa yapmaktayız. Bu yılki etkinliğimizde 27 Haziranda başlayarak 3 gün devam edecek. Birçok ilimizden ve dünyanın birçok yerinden bisikletçiler gelecek. Amacımız Nemrut’a bisikletlerle Malatya’dan çıkıldığını göstermek ve kültür kaynaşması oluşturmaktır.’’ İfadesini kullandı.

2 gün ve kamp şekli ile düzenlenen etkinlik, hava şartları yüzünde kamp programı iptal edildi. Levent Vadisi bisikletler ile gezildikten sonra aynı gün akşamı Malatya’ya dönüldü."

KENT KONSEYİ'NİN GEZİSİ..

Bu arada Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri yorgunluklarını atmak ve Malatya’nın tarihi dokusunu gençlere tanıtmak amacı ile baharın gelmesiyle birlikte kültür gezileri düzenlemeye başladı. 

Bu kapsamda Gençlik Meclisi üyeleri Levent Vadisi ve Darende ilçesine gezi düzenledi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Akyıldız, Malatya da farklı yer şekillerine sahip Levent Vadisi ve tarih kokan bir yer olan Darende ilçesine düzenledikleri gezi ile amaçlarının tarihi ve kültürel mekanları gezerek gençlere doğa sevgisi aşılamak olduğunu kaydetti.

Levent Vadisi'nde kahvaltı yapan ve Darende de çeşitli mekanları gezen, parklarda kendi aralarında oynadıkları oyunlarla doyasıya eğlenen gençler, farklı bir gün geçirdiklerini ifade ederek, yapılan organizasyondan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız