SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Levha Dikmekle Olmuyor!..

A- A+ PAYLAŞ

Hastane Caddesi'ndeki tek yönlü trafik uygulaması, 2 gün önceden duyuruldu, ilk günde özellikle akşam ve gece "levhalara" kalınca, trafik çift yönlü işlemeye devam etti..

İl Trafik Komisyonu'nun, 15 Haziran'da aldığı, Hastane Caddesi'nde tek yönlü trafik kararı, uygulamaya başlanacak olan 26 Temmuz'dan sadece 2 gün önce, 24 Temmuz Pazartesi günü kamuoyuna duyuruldu. Belediyeden bu konuda yapılan basın açıklamasının yanı sıra, söz konusu caddeye de bir duyuru asıldı.

Uygulamanın ilk günü, caddenin girişe yasaklanan bölümlerinde, gündüz belediyenin ve emniyetin trafik görevlileri, uygulamadan haberdar olmayan sürücüleri karar doğrultusunda ara sokaklara yönlendirdiler. Ancak, akşam ve gece, uygulamayı denetleyecek herhangi bir ekip ya da görevli grubu bırakılmayınca, ilk akşam ve gece uygulaması "fiyasko" oldu. Hastane Caddesi sakinleri, caddede trafiğin iki yönlü işlemeye başladığını, 155 Polis telefonunu arayarak bildirdiklerini, trafiğin yine de bu şekilde akmaya devam ettiğini bildirdiler. Semt sakinlerinin gece ulaştığı Görüş Gazetesi'nden Levent Barış, üstteki fotoğrafı saat 23.30 sıralarında Hastane Caddesi'nde çekti. Semt sakinleri, vakit geç olduğu için araç trafiği yoğunluğunun azaldığını belirttikleri fotoğrafın çekildiği saatte, fotoğrafta gözüken araç ters yönde, Atatürk Anıtı'na doğru ilerlerken, onu ne üstte, ne de altta engelleyecek herhangi bir görevli yoktu.

Caddenin, şehir merkezine doğru gelişte ulaşıma kapalı olduğuna dair levhayı farketmeyen sürücülerin, herhangi bir tehlike ile karşılaşmaları, tek yön uygulamasından haberdar olmayan ve doğru yönde caddeyi kullanan sürücülerin, hala buranın "çift yönlü" olduğu zannı ve buna göre hareket etmeleriyle söz konusu olmadı.

Bu arada, "tek yönlü uygulaması yapılan caddenin, yoğunluğu olmayan herhangi bir cadde değil, başta Devlet Hastanesi olmak üzere iki özel hastane ve bazı sağlık merkezlerinin bulunduğu cadde olması nedeniyle, burası için yapılan radikal bir düzenlemenin, ciddiyetle takip edilmesi ve denetlenmesi" gerektiği vatandaşlarca ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız