SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Leyleği Havada Gördü

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın da aralarında bulunduğu TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu heyeti İrlanda'nın başşehri Dublin'de görüşmelerde bulunuyor.

Yine Malatyalı olan İstanbul Milletvekili Güldal Akşit'in başkanlık ettiği heyetin temasları ile ilgili olarak Çalık'ın sekreteryasından şu bilgi verildi:

"BM Kalkınma Programı'nın davetlisi olarak 2 günlük çalışma ziyareti çerçevesinde İrlanda'nın başkenti Dublin'de bulunan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu heyeti, görüşmelerine bugün de devam etti.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili Güldal Akşit'in başkanlık ettiği heyet, İrlanda Eşitlik Mahkemesi Direktörü Melanie Pine ve diğer yetkililerle bir araya gelerek, mahkemenin yapısı ve işleyişine dair bilgi aldı.

Dublin'deki çalışmaları değerlendiren Milletvekili Öznur Çalık “Gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette, Eşitlikler anlamında İrlanda’daki çalışmaları yerinde inceleme ve yetkililerden bilgi alma imkanımız oldu. Ülkemiz ve İrlanda arasında benzer uygulamalar olduğu gibi farklılıklar da elbette mevcut. Bu gibi ziyaretlerde elde ettiğimiz bilgiler ışığında, Meclis çatısı altında yürüttüğümüz çalışmaları daha farklı açılardan değerlendirme imkanına sahip oluyoruz.” dedi.

Ziyaret çerçevesinde dün İrlanda Adalet Bakanlığı Cinsiyet Eşitliği Birimi ve İrlanda Eşitlik Otoritesi yetkilileriyle bir araya gelen heyet, cinsiyet eşitliğinin yerel düzeyde kurumsallaştırılması, sivil toplum örgütlerinin ve üniversite araştırma merkezlerinin sürece katkıları ile cinsiyete ilişkin şikayet ve ihlallerin değerlendirilmesi gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.

Heyette Güldal Akşit'in yanı sıra komisyon üyeleri İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İzmir Milletvekili Şenol Bal, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ile Komisyon Uzman Yardımcısı Sezen Civelek, BM Kalkınma Programı Demokratik Yönetişim Program Müdürü Leyla Şen ve BM Kalkınma Programı Siyasette Kadın Proje Sorumlusu Aslı Şahin yer alıyor."

Milletvekili Çalık, geçtiğimiz aylarda Gürcistan ve Etiyopya'da incelemelerde bulunmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız