SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Libya'nın Suriye Olmasına İzin Vermemeliyiz"

0
Güncellendi - 2020-01-24 00:23:09
A- A+ PAYLAŞ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Libya’nın Suriye olmasına izin vermemeliyiz” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsviçre’nin Davos kasabasında bu yıl 50.si düzenlenen Dünya Ekonomik Forum (WEF) toplantısında yaptığı konuşmada Libya konusunda açıklamalarda bulundu. Merkel, konuşmasında, “Biz Suriye konusunda çok geç kaldık. 18 milyonluk Suriye’de 8 milyon insan evinden, yurdundan göç etmek zorunda kaldı. Şimdi ise Libya’da yaşanılan olumsuzluklara zamanında müdahale ederek Libya’nın Suriye olmasına izin vermemeliyiz” ifadelerini kullanarak, insanların kendi ülkelerinde kalabilmeleri için önceden tedbir alınması gerektiğini belirtti. Merkel, “2015 yılında kapımıza dayanan mültecileri kapımızdan geri çeviremezdik” diyerek, aynı durumları yaşamamak adına önlemler almak zorunda olduklarını, bundan dolayı da Libya konferansı düzenleyerek tarafları bir araya getirerek sorunun barış yoluyla çözülmesine destek verdiklerini belirtti.

Davos toplantılarına 12. kez katılan Merkel, zirvede önemli bir yere sahip olan iklim değişikliği konusunda da ABD Başkanı Trump’la aynı fikirde olmadığını belirtirken, “İklim değişikliği için hemen harekete geçmeliyiz. Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerine ulaşması tüm kıta için hayatta kalma meselesi olabilir. İklim değişikliği konusunda uluslararası iş birliği yapılmalı ve bunun için de bütçe ayrılmalıdır. 2050 CO2 hedeflerine ulaşılmalıdır" dedi. Merkel, iklim değişikliğini inkâr edenler ile onu gören ve onunla başa çıkmak için savaşanlar arasında var olan uzlaşmazlık ve sorun karşısındaki suskunluktan dolayı endişelendiğini söyleyerek, tüm ülkelere CO2 emisyonlarına karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

İSTANBUL'A GELDİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Perşembe gecesi İstanbul’a geldi.

Angela Merkel ve beraberindeki araç konvoyu saat 23.35’te Çırağan Sarayına giriş yaptı. Cuma günü yapılacak olan görüşmede Libya ve Suriye konuları başta olmak üzere ikili ilişkilerde görüş alışverişinde bulunulacak. Aynı zamanda Almanya’nın Temmuz ayı itibariyle başlayacağı Avrupa Birliği dönem başkanlığı süreci de gündeme alınacak. Türkiye’nin AB’ye katılım süreci, Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ve vize serbesti konularının da ele alınacağı öğrenildi.

Davos, İstanbul- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız