SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lider Çocuk Tarım Kampı Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-06-10 16:48:42
Lider Çocuk Tarım Kampı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" son erdi. 3 gün süren kampta öğrencilere, doğa bilinci ve çevre farkındalığı, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgiler verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla etkinlik gerçekleştirildi. Bu çerçevede İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği yapılarak Battalgazi ilçesindeki Hanımınçiftliği İlkokulu 4-B sınıfı öğrencilerinden, velilerinden yazılı muvafakat alınan 35 öğrenci Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan program doğrultusunda Sınıf Öğretmeni Semra özden gözetiminde etkinliklere katıldı.

Kamp esnasında öğrencileri ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, kamp uygulamasının çocuklar açısından önemli olduğunu söyledi. Selvi, “Ülkemiz tarımsal açıdan dünyada büyük bir öneme haizdir. Kendi ihtiyacını üreten, ihracat yapan nadir ülkelerden biriyiz. Malatya’da ülkemiz için önemli bir tarımsal potansiyele sahiptir. Malatya’ya özel kayısı ürünümüzün yanı sıra birçok ürünün üretimi de gerçekleştirilmektedir. İnsanlık var olduğu sürece tarım da önemini yitirmeyecektir. Çünkü beslenmemiz için gerekli olan gıdalar tarımsal faaliyetlerle elde edilmektedir. Bu gıdaların üretiminden tüketiciye sunumuna kadar her aşamasında bizler hem eğitim hem de denetim görevlerini yürütmekteyiz. Ayrıca tarımsal üretimin gelişmesi için Bakanlığımızca birçok konuda üreticilerimize teşvik ve desteklemeler sağlanmaktadır. Sevgili çocuklar, sizler çok şanslı öğrencilersiniz. Kamp süresi boyunca ilimizin tarımsal kurum ve kuruluşlarını gezerek gıda, tarım ve hayvancılık konularında görsel olarak bilgilendirileceksiniz. Hem eğlenecek hem de çok şey öğreneceksiniz. Bakanlığımızca 2014 yılından itibaren uygulamaya konulan Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi’nin çok yararlı olduğunu önceki yıllarda yaptığımız kamp etkinlikleri neticesinde gördük, bu yılki kamp etkinliklerinin de sizler için çok yararlı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Sınıf Öğretmeni Semra Özden ise kampın öğrenciler için hem bilgilendirme hem de mezuniyet hediyesi olduğunu söyledi.

Kampın ilk gününde okullarından alınarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne getirilen öğrencilere, 2016 yılının "Uluslararası Bakliyat Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla bakliyatın faydaları, güvenilir gıda ve hijyen konularında Veteriner Hekim Turan Uğur İnce tarafından bilgilendirme yapıldı, öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. Öğleden sonra bisküvi fabrikası ile dondurma fabrikası gezilerek, öğrenciler, iş yeri sorumlu yöneticileri tarafından bilgilendirildi. Kampın ikinci gününde Battalgazi ilçesindeki Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tarımsal mekanizasyon ve toprak işleme ile hayvancılık konularında konu uzmanlarınca öğrencilere bazı bilgiler verildi. Öğleden sonra İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi kampüsündeki seralarda ve atçılık biriminde öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Burada kampa katılan öğrenciler atla gezinti yaptı. Kampın üçüncü gününde Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde gen kaynakları, araştırma ve deneme parselleri ile seralarda öğrencilere bilgiler verildi. Laboratuvarlarda bitki beslenmesi, toprak ve yaprak analizleri uygulamalı olarak anlatıldı. Sultansuyu TİGEM hayvancılık ve atçılık birimlerinde de öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Burada da öğrenciler Hipoterapi Merkezi’nde atlara binerek gezinti yaptı. Bilgilendirmelerin ardından kampın son günü olması dolayısıyla geleneksel hale gelen karpuz kesimi gerçekleştirildi ve öğrenciler oyunlar oynayarak eğlendi.

İl Müdürü Ali Selvi, Hanımınçiftliği İlkokulu Müdür Yardımcısı Elçin Ulubaba ve Sınıf Öğretmeni Semra Özden tarafından kampa katılan öğrencilere Katılım Belgesi verildi.

iha

KAMP SONUNDA ÖĞRENCİLERE KATILIM BELGESİ VERİLDİ. (İHA/MALATYA-İHA)

k6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız