SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lider Çocuk Tarım Kampı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:49:22
Lider Çocuk Tarım Kampı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 4 gün süren “Lider Çocuk Tarım Kampı” tamamlandı. 

“Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında İlköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla etkinlik gerçekleştirilmesi planlanması çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği yapılarak, Malatya Merkez Yeşilyurt İlçesindeki İMKB İlköğretim Okulu 4-B Sınıfı 26 öğrenci, Malatya Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan program doğrultusunda Sınıf Öğretmeni Yılmaz Eybir gözetiminde etkinliklere katıldı.

Kamp esnasında öğrencileri ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, kamp uygulamasının çocuklar açısından öneminden bahsederek, “Ülkemiz tarımsal açıdan dünyada büyük bir öneme haizdir. Kendi ihtiyacını üreten, ihracat yapan nadir ülkelerden biriyiz. İlimiz de ülkemiz için önemli bir tarımsal potansiyele sahiptir. İlimize özel kayısı ürünümüzün yanı sıra birçok ürünün üretimi de ilimizde gerçekleştirilmektedir. İnsanlık var olduğu sürece tarım da önemini yitirmeyecektir. Çünkü beslenmemiz için gerekli olan gıdalar tarımsal faaliyetlerle elde edilmektedir. Bu gıdaların üretiminden tüketiciye sunumuna kadar her aşamasında bizler hem eğitim hem de denetim görevlerini yürütmekteyiz. Ayrıca tarımsal üretimin gelişmesi için Bakanlığımızca birçok konuda üreticilerimize teşvik ve desteklemeler sağlanmaktadır. Sevgili çocuklar, sizler çok şanslı öğrencilersiniz. Kamp süresi boyunca ilimizin tarımsal kurum ve kuruluşlarını gezerek gıda, tarım ve hayvancılık konularında görsel olarak bilgilendirileceksiniz. Hem eğlenecek, hem de çok şey öğreneceksiniz. Bu yıl Bakanlığımızca uygulamaya konulan “Lider Çocuk Tarım Kampı” projesinin çok yararlı olacağını ve bundan böyle her yıl uygulanacağını düşünüyorum. İlkokulu bitirerek ortaokula geçen sizlere bu kamp bir mezuniyet hediyesi de olacaktır. Ömür boyu unutamayacağınızı düşündüğüm bu kampın tadını çıkarın” dedi.

Sınıf Öğretmeni Yılmaz Elbir ise, “Sayın Müdürümüzün bahsettiği gibi kamp öğrencilerim için hem bilgilendirme hem de mezuniyet hediyesi olmuştur. Kampı düzenleyen Sayın İl Müdürümüze ve tüm kurum ve kuruluşlara öğretmenleri olarak öğrencilerim adına teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.

Kampın ilk gününde öğrencilere güvenilir gıda ve hijyen konularında Mühendis Hasan Şahin tarafından sunum eşliğinde bilgilendirme yapıldı, devamında kamp için hazırlanan filmler öğrencilere izlettirildi. Öğleden sonra süt ve süt ürünleri işleyen fabrika ile bisküvi fabrikası gezilerek işyeri sorumlu yöneticileri tarafından bilgilendirildiler. Öğrencilere süt ürünleri ile bisküvi ikramı yapıldı. Ayrıca kamp için hazırlanan kitapların, Tarım İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca tarafından öğrencilere dağıtımı yapıldı.

Kampın ikinci gününde Battalgazi İlçesindeki Tarım Meslek Lisesinde tarımsal mekanizasyon ve toprak işleme ile hayvancılık konularında konu uzmanlarınca öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Öğleden sonra İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi kampüsündeki seralarda ve atçılık biriminde öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Burada kampa katılan bütün öğrenciler atla gezinti yaptılar.

Kampın üçüncü gününde Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde gen kaynakları, araştırma ve deneme parselleri ile seralarda öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Öğleden sonra laboratuarlarda bitki beslenmesi, toprak ve yaprak analizleri konularında uygulamalı eğitim yapıldı.

Kampın dördüncü gününde Sultansuyu TİGEM Hayvancılık ve Atçılık birimlerinde öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirmelerin ardından kampın son günü olması dolayısıyla öğrenciler oyunlar oynayarak eğlendiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız