SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Lider Vesayetini Kaldıralım'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bağımsız olarak milletvekilliğine aday olan Avukat Hanifi Kartal, siyaset üzerindeki lider vesayetinin kaldırılması için vatandaşı desteğe çağırdı.

Kartal, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Millet vekili genel seçimlerine sayılı günler kaldı. 11 Nisan 2011 tarihi itibarı ile sayın genel başkanlar, partileri adına tercihlerini yaparak aday listelerini YSK ‘ ya sunmuş bulunmaktadır. Milletten beklenen ise bu listeleri noter gibi onaylamaktır.

Aday listeleri belirlenirken halkın tercihlerinin ve beklentilerinin ne derece dikkate alındığı kamuoyunun malumudur. Temsil noktasında çok büyük toplumsal kesimler göz ardı edilmiştir. Bu sistemde genel başkanlara yakın durmak, halka yakın durmaktan daha büyük bir önem arz etmektedir.

Biz diyoruz ki Millet kendi muhtarını nasıl ki doğrudan seçebiliyorsa kendi belediye başkanını, meclis üyelerini ve kendi vekillerini de doğrudan ve tercihen seçebilmelidir. Demokratik olan budur. Millete ait olan bu hak, hiçbir gerekçe ile vesayet organlarına devredilemez.

Siyasi sistemiz üzerindeki lider vesayetini hep birlikte kaldırabiliriz. Bunun için herkesi katkı sunmaya davet ediyorum. Bu gerekçelerle 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Millet vekili genel seçimlerinde Malatya dan Bağımsız Millet vekili adayı olduğumu kamuoyuna saygı ile arz ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız