SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Liderimiz Mağdurun Yanında'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:22:34
'Liderimiz Mağdurun Yanında'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 28 Şubat darbesi sonrasında mağdur olanların mağduriyetini giderecek yasalar çıkardıklarını söyledi.

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği (BİLSAM) Kadın Platformu üyeleri ile BİLSAM Salonu’nda bir araya gelen AKP Milletvekili Çalık, özellikle başörtülü kadınların 28 Şubat post modern darbesi döneminde yaşadıkları sorunların giderilmesi noktasında torba yasasında çıkan konular hakkında bilgi aktardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Çalık, “28 Şubat post modern darbesinde nice kadınımız ve erkeğimiz mağdur oldu. Malatya’da, 28 Şubat Kadın Mağdurları Platformu, kadınlarımızla yaptığımız görüşmeler sonunda hazırladığımız raporu hükümetimiz kanadında ilgili ve yetkililerle görüştük. İlk yaptığımız iş, genel başkanımıza konuyu iletmek oldu. Her mağdurun yanında olan bir liderimiz var. O lider de Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Torba yasası içinde çıkan ve 28 Şubat post modern darbesi sonrasında mağdur olanların mağduriyetini giderecek yasalardan söz eden Çalık, “1999-2006 yılları arası disiplin affı ile geri dönen hanımlarımız, 28 Temmuz 1997’den itibaren disiplin cezası ile cezalandırılan arkadaşlarımıza aftan yararlanma imkanı sağladık” diyerek, torba yasasında çıkarılan 28 Şubat mağdurlarıyla ilgili çıkarılan kanunlar hakkında bilgi aktardı.

Çalık, 28 Şubat mağdurlarına tazminat ve sigortasını ödeyenleri geri sigorta paralarının ödenmesi noktasında ise çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ise, “Darbeler ve süreçleri her zaman toplumlarda insan hakları konusunda ciddi haksızlıklar ve mağduriyetlerin yaşanmasına neden olmuştur. Ülkemiz bu konuda ciddi sıkıntılar yaşamış bir ülkedir. Son olarak 28 Şubat darbesi olarak tarihe geçen post modern darbesidir. Bu süreçte de insan hakları noktasında çok mağduriyetler yaşandı. En fazla mağduriyet yaşayanlar ise başörtülü öğrencilerimiz ve kadınlarımız oldu. Hesaplaşma sürecinde de TBMM’de bir takım ve illerde çalışmalar yapıldı. 28 Şubat Kadın Mağdurları Platformu bir takım çalışmalar yapıyorlardı. Biz de BİLSAM olarak alt yapı hazırlandı. Gelip burada toplantılarını yapıyorlardı. Bayın vekilimizde de bu konuyu birkaç kez paylaşmışlardı. Son çıkarılan torba yasasında bu mağduriyetlerin giderilmesi noktasında çalışmalar yapılmıştı. Bugün bunun bir değerlendirmesi yapılacaktır” diye konuştu.

BİLSAM Kadın Platformu Başkanı Yelda Polat da konuşmasında, “Biz 28 Şubat Kadın Mağdurları Platformu olarak bu kadar yıl sonra bazı haklarımızın iade edilmesi düşüncesiyle hazırladığımız bildiri metnimiz vardı. 40 yaş sınırı ve üniversiteye başörtüsü nedeniyle üniversiteden atılmış olan ve daha sonra ise verilen haklar ile geri döndüğünde okulunu başarıyla bitirip görev alamayanlarla ilgili taleplerimiz olmuştu. Bu konuyla ilgili hükümet gerekli çalışmaları yaptı. Bu çalışmalarla ilgili teşekkür ve bilgilendirme konusunda bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız