SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Liderlerde Liste Mesaisi

A- A+ PAYLAŞ

24 partinin Genel Başkanı “Liste inzivasına” çekildi. Liderler, milletvekili aday listesinin teslim edileceği 11 Nisan Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar adeta sabahlayacak. 12 Haziran’da yapılacak seçimlere 24 parti katılacak. Seçime katılacak 24 partinin genel başkanı da, milletvekili aday listesine son şeklini vermek için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Kurmaylarıyla birlikte aday adayları üzerinde son elemeleri yapan liderler, liste tesliminin son tarihi olan 11 Nisan Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar adeta parti genel merkezlerinde sabahlayacak.Milletvekili aday listesine son şeklini veren liderler karargâhlarına çekildi. Liderlerin seçim karargâhı olarak seçtikleri yerler ise parti genel merkezleri oldu. Bazı genel merkezlerde ise liste çalışmalarının yapıldığı yerlere ziyaretçi yasağı getirildi.

Partiler, milletvekili aday listelerini 11 Nisan Pazartesi günü saat 17.00’de YSK’ya teslim edecek. Liderler de kaderlerini belirleyecek seçimler için parti genel merkezlerine adeta karargâh kurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde liste çalışmalarını yürütüyor. Başbakan’ın çalışmalarını yürüttüğü 8 ve 9. katlara ziyaretçiler giremiyor.

AK PARTİDE GİZLİLİK HAKİM

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, milletvekili listelerinin belirlenmesi çalışmalarının Başbakan Erdoğan başkanlığındaki komisyonda büyük bir gizlilikle yürütüldüğüne dikkat çekerek listelerle ilgili yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Kılıç “Listelerle ilgili yapılan yorumların tamamı yorum yapanların kendi görüş ve kanaatleridir. Herkesin bunu böyle bilmesi lazım. Kim ben listeleri biliyorum derse yanlış söylemiş olur” dedi.

Bir televizyon kanalında AKP’deki liste belirleme çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıç, aday belirleme sürecinde son aşamaya gelindiğini ve listelerin büyük bir titizlikle hazırlandığını kaydetti.

Kılıç, Başbakan Erdoğan’ın bir sonraki seçimlerde aday olmayacağı için partinin bazı önemli isimleri de o seçimlere saklayacağı yönündeki değerlendirilmelerin sorulması üzerine Kılıç bu tür değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kılıç “Listelerle ilgili yapılan yorumların tamamı yorum yapanların kendi görüş ve kanaatleridir.

Herkesin bunu böyle bilmesi lazım. Kim ben listeleri biliyorum derse yanlış söylemiş olur. Filan ilin listesini biliyorum derse yanlış söylemiş olur. Filanca var ya da falanca yok şeklinde yorumlar yapılırsa bunlar kesinlikle yanlış yorumlar olur, rasyonel yorumlar olmaz, gerçeği asla yansıtmaz. Çünkü yapılan görüşmeler tamamen dışarıya kapalı. Komisyonlarda görev yapan arkadaşlarımızın tamamen dışarıyla iletişimleri kapalı durumda. İşin doğası gereği zaten olması gereken bu” diye konuştu.

CHP’DE LİSTELER YARIN NETLEŞİYOR

Kılıçdaroğlu’nun arkasındaki ilk 4 kişi ise sıralama kesinleşmemekle birlikte Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Oktay Ekşi, Süheyl Batum ve Melda Onur olacak.

Erdoğan’ın karşısına Tekin

Başbakan Erdoğan’ın seçim bölgesi İstanbul 1. Bölge’de ise CHP’yi ilk sırada Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin temsil edecek. Tekin’i, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Osman Korutürk’le Sabahat Akkiraz izleyecek. İstanbul 3. Bölge’de ise Umut Oran ve Erdoğan Toprak ilk sıralardan seçilmek için mücadele edecek. Sezgin Tanrıkulu da 3. bölgeden seçimlere girecek.

Baykal ve Sav tamam

Ankara’da ise Önder Sav 1. Bölge’den 1. ya da 2. sıradan aday gösterilecek. Sav’ın 2. sırada yer alması halinde Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata 1. sırayı alacak, Emrehan Halıcı da bu bölgeden aday gösterilecek. Aynı bölgede Gülsün Bilgehan’ın da yarışa katılması bekleniyor. Ankara 2. Bölge 1. sıra Hakkı Süha Okay’ın olacak, ATO eski başkanı Sinan Aygün ise Okay’ın kontrolüne bırakılacak. Deniz Baykal Antalya’dan liste başı olacak.

Loğoğlu Adana’ya

İzmir 1. Bölge Alaattin Yüksel, Güldal Mumcu, 2. Bölge’de ise Kemal Anadol ve Oğuz Oyan ilk sıraları garantilerken, Faruk Loğoglu Adana 1. sıra, Tayyibe Gülek 2. sırayı alacak. Hatay’da Nihat Matkap, Diyarbakır’da Salih Sümer, Sakarya’da Engin Özkoç, Samsun’da Haluk Koç olacak. Ergenekon sanıklarından Mustafa Balbay, Aydın 2’nci sıradan aday gösterilecek.

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilmesine 3 günden az bir süre kala CHP, ziyaretçilere kapılarını kapattı. CHP Genel Merkezi’ne bugün, yarın ve Pazartesi günü ziyaretçi kabul edilmeyecek.

MHP DE İŞLER HIZLANDI

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacağı 11 Nisan öncesinde MHP’de de diğer partilerde olduğu gibi meraklı bekleyiş sürüyor. Seçim çalışmalarını diğer partilere göre erken başlatan MHP’de 2 bin 500 civarında aday adayı listelerde yer alıp alamayacağı sorusunun yanıtını ararken, parti genel merkezi de bu seçimlerde ilk kez interneti kullanarak “genişletilmiş teşkilat yoklaması” adını verdiği sistemle teşkilatlarına hangi adayları listede görmek istediğini soruyor. Seçim İşleri Başkanlığı’nca teşkilatların görüşlerini içeren rapor bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunulacak. Bahçeli ise yarın ve Pazartesi günü adaylar üzerindeki son kararını verecek.

12 Haziran seçimleri için milletvekili aday listelerinin netlik kazanacağı 11 Nisan için geri sayım devam ederken, mevcut milletvekilleri açısından “en ölçülü deprem”in yaşanması beklenen MHP’de de liste hazırlıkları sürüyor. Genel seçim hazırlıkları açısından hem miting hem de seçim beyannamesini diğer partilerden önce açıklayarak kolları sıvayan ilk parti olan MHP’de adaylar ağırlıklı olarak merkez yoklaması usulüyle belirlenecek.

Aday listesi konusunda son sözü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli söyleyecek. Ancak MHP bu seçimlerde ilk olarak “genişletilmiş teşkilat yoklaması” adıyla internet üzerinden de teşkilatların görüşlerine başvurdu. Teşkilatlara hangi adayı listede görmek istediği sorusunu soran MHP, gelen yanıtlardan oluşan bir raporu ise Bahçeli’ye sunacak. Bahçeli ise bu görüşleri de dikkate alarak partisinin adaylarını belirleyecek. Bahçeli’nin bugünden itibaren aday listesi üzerinde çalışacağı belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız