SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Liderliğimiz Rakibi Etkiler"

0
Güncellendi - 2016-09-19 20:46:59
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un defans oyuncusu Yiğitcan Erdoğan, liderlikten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, bu durumun kendilerini etkilememesi gerektiğini belirtti.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, ligde geride kalan 4 haftada 3 galibiyet, 1’de beraberlik elde ettiklerini ve 10 puanla zirvede yer aldıklarını anımsattı.

Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, “Kaybettiğimiz liderliği tekrar almamız sevindirici bir gelişme. Moral ve gurur veriyor. Maça gelecek olursak, istediğimiz gibi maça başlayamadık. Zemin bizi kötü etkiledi. Malatya şehrine yakışmayan bir zeminde oynadık. Üç gün önce yağan yağmura rağmen, zemin futbol oynamayı bir hayli zorlaştırdı. Buna rağmen 20 dakika sonra oyunu dengeye getirdik. Kalemizde çok büyük tehlike yaşamadan, oyunda dengeyi kurduk. Arkadaşlar gayet özverili, inançlı ve istekli mücadelesini ortaya koydu. Umut ediyorum bu ligin 4.haftasında da, ligin 34’ncü haftasında da aynı olacak. Bu birliktelik ile hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

“BİZ DEĞİL, ALT SIRADAKİ TAKIMLAR DÜŞÜNSÜN”

TFF 1. Lig’de geride kalan 4 hafta sonunda lider olduklarını anımsatan tecrübeli defans oyuncusu, bu durumun kendilerini etkilememesi gerektiğini belirtti.

Erdoğan, alt sıradaki takımların ‘liderle oynayacağız’ psikolojisiyle karşılarına çıkacaklarını kaydederek, “Lider olmamızın verdiği avantaj, rakiplerimizi etkiler. Bizi etkilememesi lazım. Onların kafalarında soru işaretleri oluştursun. Biz, bildiğimiz oyun sisteminde sahada yardımlaşarak, takım birlikteliğini oluşturarak, pozisyon vermeden gittiğimiz sürece bizim düşüneceğimiz bir durum yoktur. Aşağıda olan takımlar düşünsün. ‘Biz, lider ile maç yapacağız’ diye düşünecekler” ifadelerini kullandı.

“HERKES BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

Takımda bütün futbolcuların elinden geleni yaptığını ve bu durumun bireysel performanslarını yukarıya doğru çektiğini belirterek, “Sadece kendi performansımı değerlendirmek yanlış olur. Takımın genel anlamdaki performansı, futbolcuların performanslarını da etkiler. Güzel bir kamp dönemi geçirdik ve hazırlık maçları yaptık. İyi bir takımda oynarsan, oyuncular daha çok katkı sağlıyor. Böyle olunca da bireysel performanslarda yukarılara çıkıyor. Geçen sezon Yeni Malatyaspor’a gelmeden önce sakatlığımdan dolayı uzun bir ara vermiştim. Kampta geçiremedim. Geçen sezon Godoy ile Sadık’ı güzel bir uyumu vardı. Bende kendimi yavaş yavaş bulduktan sonra, formayı aldım ve bir daha bırakmadım. İnşallah bu sezon kazasız belasız bir sezon geçirmeyi umut ediyorum” diye konuştu.

“GÜZEL BİR MAÇ İZLETTİRECEĞİZ”

Erdoğan, Çarşamba günü Türkiye Ziraat Kupası maçında BAL Ligi ekibi Kurtalanspor ile oynayacakları karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında Kurtalanspor ile oynayacağız. Öncelikle rakibimize saygı duymak gerekiyor. Amatör lig temsilcisi olsa da, sahaya insanlar emeklerini koyacaklar. Güzel bir kupa maçı izleyeceğiz. Arkadaşlarda ellerinden geleni ortaya koyacaklardır. Herkesi maça davet ediyoruz. Güzel bir futbol ile bol gollü bir maç izlettirebiliriz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız