SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Liderlik Konferansı

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da "Liderlik ve Yöneticilikte Yeni Yaklaşımlar" konulu bir konferans verildi.
 
İl Genel Meclisi salonunda düzenlenen, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) Derneği'nin organize ettiği Prof. Dr. Selma Karatepe'nin "Liderlik ve Yöneticilikte Yeni Yaklaşımlar" konulu konferansı ilgi gördü. Konferansa geçilmeden önce BİLSAM Akademi güz seminerlerinden "Tarih Felsefesi" adlı seminere katkılarından dolayı Reşat Cengil'e plaket takdimi yapıldı ve bu seminere katılan katılımcılardan bazılarına temsili olarak katılım belgeleri verildi. 
 
İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Karatepe, yöneticilikte gelinen son noktanın lider yöneticilik olduğunu kaydederek "Yöneticilerde aradığımız bazı özellikler onların lider olmasıyla ilgili kavramlardır. Hem yönetici hem de lider kavramlarını iç içe barındıran bir kişi lider bir yöneticidir. Lider bir yöneticide olması gereken özellik ise klasik yöneticilere göre farklı bir yapısının olması gerekir. Gücünü kendisini adayan yasalarda ya da
kendisini seçen halktan almaktan ziyade, kendini geliştirerek ya da doğuştan kendisinde olan yeteneklerle, kendisinde saklı tuttuğu gücünde, karizmasında ve ikna kabiliyetinde buluyor" dedi. 
 
Prof. Dr. Selma Karatepe konuşmanın sonunda soruları cevaplandırdı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız