SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ligden Çekilmeye 'Üzüntü' Beyanı

A- A+ PAYLAŞ

Basketbolda Malatya Belediyespor ile İnönü Üniversitesi'nin ligden çekilme kararının yankıları sürüyor.

TEPKİLER..
Bayanlar Basketbol 2. Ligi takımlarından Malatya Belediyespor ile Erkekler Basketbol 2. Ligi takımlarından İnönü Üniversitesi'nin ligden çekilme kararlarını değerlendiren CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 2 yıl önce kendisinin bir dönem İnönü Üniversitesi Spor Kulübü başkanlığını yaptığını belirterek, "İnönü Üniversitesi ve Malatya'nın adını duyurma adına İnönü Üniversitesi'nin 2. Basketbol Ligi'nde olması gurur vericiydi. Ancak ligden çekilme kararı almalarına çok üzüldüm" dedi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz ise konuyla ilgili gerek üniversite gerekse CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ile birçok kez görüştüğünü belirterek, "Birçok kulüp, 2. Lig'e çıkmak için yüz milyarlarca lira harcarken, biz elimizdekileri bırakıyoruz, bu nasıl iştir ? Ligden çekilmemeleri için çok mücadele ettim, ama olmadı" diye konuştu.

Aynı zamanda Malatyaspor Basın Sözcüsü olan Malatya Amatör Spor Kulüpleri Fedarasyonu Başkanı Fahrettin Eserdi ise Türkiye'de 12 takım arasına girerek bu sezon Bayanlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele etme hakkını elde eden Malatya Belediyespor'un ligden çekilme kararı almasını sonradan öğrendiğini kaydederek, "Kadroda yer alan sporcuların bir çoğunun Malatya'da olmaması ve sanırım maddi sıkıntı nedeniyle ligden çekilmişler. Üzüldük, bir çözüm bulunmalıydı" ifadelerini kullandı.

"ESERDİ'Yİ KASDETMEDİM.."
Öte yandan, İnönü Üniversitesi ve Belediyespor Basketbol takımlarının ligden çekilmesine ilişkin olarak, İhlas Haber Ajansı tarafından servise konulan haberle ilgili Basketbol İl Temsilcisi Nail Değirmenci bir açıklama yaptı.

Değirmenci'nin açıklaması şöyle:

"16 Ağustos Çarşamba günü malatyahaber.com'da şamsıma ait çıkan demeçte ASKF başkanı Fahrettin Eserdi hedef olarak gösterilmiş pozisyonuna düşmüştür. Ben bu beyanı verirken genel anlamda esas sorumlu olan Belediyespor Kulüp yetkililerinin ve bu kulüplerimize sahip çıkmayan Malatya işadamlarımızı, elinde yetki bulunan herkesi kastettim, amacım mağdur olan İnönü Üniversitesi Spor Kulübü ve Malatya Belediye Basketbol Bayan takımına sahip çıkılmasıdır.

Bu konuda hala bütün Malatya hemşehrilerimizin basketbol 2. liginde çekilen veya maddi imkansızlıklarla çekilmek zorunda kalan bu kulübümüze sahip çıkmalarını duyuruyorum.

Ayrıca bu kulüplerimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Bu beyanda bütün suçlamaları üstünde imiş gibi görünen Fahrettin Eserdi'nin bu suçlamaları haketmediği benim özellikle yetkili olan Malatya Belediyespor Kulüp yetkililerini kastettiğim aşikardır.

Bu konunun Fahrettin Eserdi'yi aştığı ve her zaman yanımızda olduğunun bilinmesi gerektiği kanaatindeyim."

FOTOĞRAFLAR (Üstten Aşağıya): Milletvekili Aslanoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bayansalduz ve Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Eserdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız