SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lige Büyük Tehdit...!

A- A+ PAYLAŞ

Anadolu kulüplerinin 'çekiliriz' tehdidinden sonra 4 büyükler de federasyona ültimatom verdi: "Eğer standartlarımız eşit olsaydı, adil dağıtıma biz de 'evet' derdik. Lütfen bizi ligden çekilme safhasına getirmeyin."

FUTBOLUN zirvesinde olağanüstü toplantı... Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulübü başkanları, dün Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ile Swiss Otel'de bir araya geldi ve yeni sezon öncesi isteklerini sert bir şekilde dile getirdi. Havuz sisteminin dağılmaması için taleplerini sıralayan başkanlar, toplantıda "Anadolu kulüpleri havuz sistemi değişmezse ligden çekiliriz diye tehdit ediyorlar. Biz, onların kat ve kat üstünde yatırım yapıyoruz. Eğer standartlarımız eşit olsaydı, adil dağıtıma biz de evet derdik. Lütfen bizi ligden çekilme safhasına getirmeyin" dedi.

Medyadan gizlendi

Aziz Yıldırım, Özhan Canaydın, Yıldırım Demirören ve Atay Aktuğ'dan oluşan 4 büyük kulübün başkanları, dün akşam saatlerinde Swiss Otel'de Bıçakcı ile gizlice bir araya geldi. Saat 23.00'e kadar süren başkanların toplantısı özellikle medyadan gizlendi. Ancak toplantının ilerleyen saatlerinde iki gazeteciyi karşısında gören F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Bu toplantıyı nerden duydular" diyerek tepki gösterdi ve fotoğraf çekimine izin verilmedi. 4 büyük kulübün başkanı, toplantıda havuz sisteminin dağılmaması için başkan Bıçakcı'dan girişimlerde bulunmasını istedi.

Daha çok yatırım yapıyoruz

Başkanlar, "Türkiye'de futbola en büyük yatırımı bizler yapıyoruz. Yıldız futbolcuları getiriyoruz. Tribünleri doldurup, tesisleri genişletiyoruz. Futbolun dışında basketbol, voleybol, atletizm ve volaybola yatırım yapıyoruz. İzlenme oranlarımız diğer takımlara oranla çok daha fazla. Dolayısıyla pastadan en büyük payı bizlerin alması gerekir. Anadolu kulüpleri havuz sistemi değişmezse ligden çekiliriz diye tehdit ediyorlar. Biz, onların kat ve kat üstünde yatırım yapıyoruz. Eğer standartlarımız eşit olsaydı, adil dağıtıma biz de evet derdik. Lütfen bizi ligden çekilme safhasına getirmeyin. Havuz sisteminin bizlerin haklarının kaybolmaması, gasp edilmemesi ve başarıya daha çok prim verir bir şekilde iyileştirilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

AB pasaportu kabul görsün

4 büyük kulübün başkanları, kadrolarında bulunan Avrupa Birliği pasaportuna sahip oyuncuların yabancı statüsünde sayılmamalarını talep ederken bu durumun Türk futbolunun gelişimine katkı sağlayacağını savundu. Levent Bıçakcı'dan Anadolu kulüpleri ile kendileri arasında bir köprü oluşturmasını isteyen başkanlar, İddaa oyunundan pay almaları gerektiğini belirtti. Başkanların isteklerini dinleyen ve toplantıdan mutlu bir şekilde ayrılan Bıçakcı'nın, 14 Anadolu kulübüyle bir görüşme yapacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız