SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lige Şike İncelemesi!..

A- A+ PAYLAŞ

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, bazı kulüplerin federasyona müracaatı üzerine Şike Tahkik Komisyonu kurulmasına karar verdiklerini söyledi.

Federasyonun Beylerbeyi'ndeki tesislerinde yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Haluk Ulusoy, 1-2 kulübün müracaatı üzerine Şike Tahkik Komisyonu kurulmasına ve komisyonun 26 Haziran Pazartesi günü oluşturulmasına karar verdiklerini belirtti.

Ulusoy, ''Aziz Yıldırım, ligin son 6 haftasının incelenmesi gerektiğini açıkladı. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?'' şeklindeki soruya verdiği yanıtta şunları söyledi:

''Bize yapılan müracaatlar var. Sadece Aziz Yıldırım'ın söylemleri değil, 1-2 kulübün bize müracaatları var. Bu müracaatlar doğrultusunda aldığımız yönetim kurulu kararıyla bu komisyonun kurulmasına karar verdik. 26 Haziran Pazartesi günü Şike Tahkik Kurulu kurulacak. Son 6-7 hafta değil, ligimizde oynayan her haftayı inceleme yetkisi var ve komisyon yapacağı çalışmalar neticesinde olumlu veya olmuş olan bir gerekçe bizim önümüze koymuş olursa, biz de gereğini yaparız. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız, hiçbir kulübün gözünün yaşına bakmayız. Şike Tahkik Kurulu kararlarına biz saygı duyarız, ona göre hareket ederiz. Alınacak kararlara da futbolun içindeki herkesin saygı duyması gerekir.''

TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜN GÖSTERGESİ

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, FIFA Tahkim Komitesi'nin, (A) Milli Futbol Takımı'na ve milli futbolcu Emre Belözoğlu'na verilen cezalarda indirime gitmesinin, federasyonunun FIFA nezdindeki gücü, itibarı ve etkinliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Federasyonun Beylerbeyi'nde yaptığı yönetim kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Ulusoy, kararın kendisi için sürpriz ve şaşırtıcı olmadığını kaydederek, "Çünkü göreve geldiğimiz günden itibaren büyük bir diplomasi ve beraberlik içinde, en azından cezayı yarı yarıya indirebilir miyiz diye yola çıktık. Şenes Erzik ile iyi bir ikili oluşturduk. Büyük bir çalışma içinde olduk, bu kararın çıkacağına inancım sonsuzdu" dedi.

Bu tip bir olayın yaşanmaması için FIFA'ya garanti verdiklerini belirten başkan Ulusoy, oynanacak ilk 3 maçta bir hadise olursa, cezanın sonraki 3 maç için, ilk verilen 6 maçlık ceza kararına dönüşeceğini anlatarak, "Sadece bununla kalınmayacak, UEFA'dan da ceza gelecektir. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Futbolun içinde olan her kesimin kendi üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiği inancındayım. Ben ülkemin insanına güveniyorum. Ben ülkemde futbolun içinde olan herkese çok güveniyorum. Yaşanan olaylardan herkesin ders aldığını varsayıyorum" diye konuştu.

'FIFA VE UEFA'NIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE OLACAK'

Mücadele verdikleri süreçte FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e özel bir paragraf açmakta yarar gördüklerini vurgulayan Ulusoy, özetle şunları kaydetti:

"Kendisine ülkemiz ve federasyonumuz adına teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğimiz günlerde, hiç dahlimiz olmayan ama çözmekle yükümlü olduğumuz bu sorunla karşı karşıya kaldık. Değişik platformlarda yürüttüğümüz planlı, kararlı ve yararlı çalışmalarla bugün vardığımız noktaya geldik. 5 aydan bu yana görev yapan federasyonumuz, FIFA ile Haluk Ulusoy'un daha önceki görev dönemlerinden bugüne yansıyan sıcak ve iyi ilişkilerin semeresini almıştır. Federasyonun gücü, etkisi ve icraatlarıyla uluslararası platformlardaki temsil düzeyinin ve saygınlığının hangi noktada olduğu da görülmüştür. FIFA ve UEFA'nın bundan sonraki aşamada gözlerinin üzerimizde olacağını hatırlatmakta yarar görüyoruz. Sadece saha içi performansımızla değil, tribünlerdeki örnek davranışlarımızla da Türkiye'nin farklılığını tüm dünyaya göstermeliyiz. Geçmişte yaşanan vahim olaylar herkese ders olmalı. Artık yepyeni bir sayfa açıyoruz. Emekleri çok fazla, Şenes başkanımızdan Allah razı olsun. Ülke adına yapması gerekenden fazlasını yaptı diye düşünüyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız