SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ligler İçin Meclis Araştırması İstemi

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Türkiye ligleri ve takımların sorunları ile çözümleri için meclis araştırması açılmasını istedi.

Aslanoğlu'nun hazırladığı ve 21 milletvekilinin daha imzaladığı, TBMM Başkanlığı'na iletilen meclis araştırması istemine ilişkin başvurusu şöyle:

"Ülkemizde barışın, sevginin, toplumsal duyarlılığın, sağlıklı yaşamın oluşmasındaki en önemli faktörlerden birisi olan Türk Sporu'nun sorunlarını irdelemek ve Ülkemizin uluslar arası karşılaşmalarda daha başarılı olması açısından tüm faktörlerin en ince noktasına kadar tartışılması gerekmektedir.

Ülkemizde tüm spor branşlarında amatör ve profesyonel olarak yapılan aktiviteler spor kulüplerimiz tarafından ilgili dalda oluşturulan Federasyonlar kanalıyla yürütülmektedir.

Ayrıca, özürlü vatandaşlarının yaşama bağlanması açısından spor en önemli bir unsurdur. Ülkemizdeki spor kulüpleri, Dernekler Kanununda belirtilen esaslara tabidir.

Futbol Dünya'da ve Ülkemizde en yaygın spor aktivitelerin başında gelmektedir. Ülkemizin tüm illerinde olduğu gibi ilçelerimize ve köylerimize kadar yayılmıştır. Amatör futbol kulüplerimiz saha, malzeme, taşıma ve diğer ihtiyaçlar için büyük sorunlarla karşı karşıyadır. Bugüne kadar çok güç koşullarda büyük mücadele vermektedirler. Ancak, her türlü destekten yoksun bırakılmaktadır. Amatör tüm spor branşlarına her yıl malzeme araç ve gereç ihtiyaçları sistemli bir şekilde karşılanmalıdır.

Profesyonel kulüplerimiz ise 4 ayrı kategoride yarıştırılmaktadır. Futboldaki başarıları kulüplerimizi ekonomik yapıları ile çok yakın ilişkisinin bulunduğunu açıkça belirtmemiz gerekir. Ayın kategoride yarışan kulüplerimizin içinde bulunduğu farklı ekonomik koşullar mücadelenin eşit koşullarda yapılmamasının en önemli faktörüdür.

Kulüplerimizin farklı il ve ilçelerde kaynak temini açısından eşit koşullarda olmadığı da ayrı bir gerçektir. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonunun kaynaklarının en önemli kısmının sadece Türkiye süper ligine yönlendirilmekte geri kalan 3 kategori takımları çok güç koşullarda mücadele vermektedirler. Mali olanaksızlıklar nedeniyle dünün süper ligi takımlarının amatör kümelere dahi düştüğünü açıkça görmekteyiz. Ayrıca, süper lig dışında kalan kulüplerimiz edimlerini karşılayamamakta, pek çok futbol takımımız icra takibi uygulamalarının çemberinden çıkamamaktadır. Hatta Federasyona karşı ödenmesi gereken bazı bedelleri ödeyememektedirler. Gelir İdaresi ve SSK’nın haciz kıskacında yok olacaklardır. Bir çok kulübümüz lisans bedellerini yatıramadığı için karşılaşmalara 9 kişi ile çıkmak zorunda kalmaktadır. Bu şekilde rekabet olur mu, bu şekilde spor yapılabilir mi?

Türkiye Futbol liglerindeki kulüplerimizin vergi ve sigorta borçları ödenemez boyuta ulaşmış, özellikle 1, 2 ve 3. liglerdeki kulüplerimiz kayyum'a teslim edilmektedir. Türkiye Futbol liglerinin sorunları ve çözümleriyle ilgili Anayasanın 98. Maddesi ile İç Tüzüğün 104. ve 105. Maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız