SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Limni'de Malatyalı Bir Bilge"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:22
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 26 Mayıs tarihinde Yunanistan’ın Limni Adası’nda düzenlenecek olan “Limni’de bir Malatyalı Bilge; Niyazi-i Mısri” konulu Panel’de, Mısri-i’nin tasavvuf anlayışı, şiirsel ilahiyatı, gönül yolculuğu gibi özellikleri anlatılacağı bildirildi. 
 
Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle ; 
 
"17. yüzyılın büyük tasavvuf edebiyat ustası ve şairlerinden Malatyalı Niyazi-i Mısri adına, Mısri’nin kabrinin bulunduğu Yunanistan’ın Limni adasında bir panel düzenlenecek. Malatya Belediyesi’nin, Malatya Valiliği ile birlikte Limni Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleyeceği programa, Vali Doç. Dr. M. Ulvi Saran, Canakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gökçeada ve Eceabat Belediye Başkanları ile Türkiye’den ve Avrupa’dan çok sayıda iş adamı ve akademisyen katılacak.
 
26 Mayıs 2012 Cumartesi günü Limni Varos Village Traditional Hotel‘de saat 14:00’de düzenlenecek “Limni’de bir Malatyalı Bilge; Niyazi-i Mısri” konulu panelin ardından sanatçı Ahmet Özhan, Niyazi-i Mısri’nin eserlerinden oluşan bir tasavvuf musikisi konseri verecek.
 
Panelistler:
 
Cemalnur Sargut-Araştırmacı/Yazar-Niyazi Mısri’de Tasavvuf Anlayışı, Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç-Poetik Teologia (N. Mısri’nin Şiirsel İlahiyatı), Prof. Dr. Mustafa Kara-Malatya-Bursa-Limni Güzergahında Gönül Yolculuğu, Prof. Dr. Paul Ballanfat-Niyazi Mısri’nin çift dönüşü ve siyasette bulaşıcılık-Niyazi (Misri’s double turn and contamination in politics), Psk. Dr. M. Reşat Önal-Mısri’nin psikobiyografisi üzerine skeçler
 
 
Ayrıca programda Prof. Dr. Hasan Kavruk tarafından hazırlanarak Malatya Belediyesi tarafından yayımlanan Mısri’nin Divan-ı İlahiyat adlı eseri ile yine Malatya Belediyesi tarafından sanatçı Ahmet Özhan ve ekibine hazırlatılan Niyazi-i Mısri tasavvuf müziği CD’si ile kayısı dağıtılacak. Malatyalı Niyazi-i Mısri adına 2010 yılında, 1. Bölümü İstanbul’da, 2. Bölümü Malatya’da olmak üzere, ‘Kulun Niyazı, Mısri Niyazi’ isimli uluslar arası sempozyum düzenlenmişti." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız