SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Limonlu Protesto

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:25:00
Limonlu Protesto
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski milletvekili olan CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 2013 yılı bütçe kanunu tasarısının görüşmeleri öncesinde, ''limonlu'' protestoda bulundu. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe sunumu başlamadan önce Aslanoğlu, beraberinde fileler içinde limon getirdi. 

Aslanoğlu, üzerinde, ''Artık çorba için değil, göz için de limon'', ''Bu limonlar İçişleri Bakanı'na bedava'', ''Artık hem ayılana hem de bayılana bedava'' yazılı limon filelerini, oturduğu sıranın önüne bıraktı. 

Aslanoğlu, ayrıca, komisyonun duvarına da ''Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinde biber gazı ödeneğine son'' yazılı dövizler astı. 

Bakan Şimşek, salona gelişinde milletvekilleriyle tek tek tokalaştı. Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şimşek'e, kamu gelirlerinin, halkın üzerine biber gazı olarak sıkılmaması gerektiğini belirterek, bunu lanetlediğini söyledi. 

Sunumdan önce Aslanoğlu, usul üzerine söz aldı. Aslanoğlu, Cumhuriyeti, sokakta insanlarla kutlamak istediğini ifade ederek, ''İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün dünkü eylemlerini şiddetle kınıyorum. Dün insanlar Ata'sına gitmek istedi, Ata'sına gitmek isteyen insanlara bunu reva görüyorsunuz, sizi anlamakta zorluk çekiyorum'' dedi. 

Bunun üzerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, ''Cumhuriyet Bayramı, hepimizin bayramıdır, ortak duygularımızı yansıtan, ülkemizi bir bütün halinde, hepimizi bir arada tutan bir bayramdır'' karşılığını verdi. 

Elvan, bayramların kutlanmasına yönelik usul ve esasların belirlendiği kanunların bulunduğuna işaret ederek, ''Kimse Anıtkabir'e gitmenizi engellemez. Ankara Valiliğiyle biraz önce görüştüm. İşin başından beri, özellikle Türkiye Gençlik Birliği'nin, bu işi provoke etme yönünde tüm girişimleri başlattığını, bütün hazırlıkların bu yönde geliştiğini...Cumhuriyet Bayramını, elbette hepimiz kutluyoruz. Kanunlarımıza, hukukumuza uymak zorundayız. Emniyet güçlerimiz, gereken her türlü hassasiyeti gösterdi. 11 polisimiz yaralandı'' diye konuştu. 

Tanal ''Provokatör hükümetinizdir'', Aslanoğlu da ''Kanunların arkasına sığınmayın'' diye tepki gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız