SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lisans Mezunlarına Formasyon

A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi tarafından üniversite mezunları için Pedogojik Formasyon Kursu açıldı. 17 Ekim’de eğitime başlayacak programa kabul edilenler 1500 TL ödeyecek. Formasyon programına başvurular bugün başladı, 5 Ekim’de sona erecek…
İnönü Üniversitesi lisans mezunları için pedagojik formasyon kursu açıldığını duyurdu. 
 
Tüm üniversite mezunlarının mürcaat edebileceği belirtilen duyuruda, geçen yıl uygulanan 65 mezuniyet ortalaması şartının da kaldırıldığı bildirildi. 
 
Başvuru sayısı 200 olarak belirlenen kontenjandan fazla olduğu takdirde not ortalamasına göre sırlama yapılacak Pedagojik Formasyon programı için başvuru 28 Eylül - 5 Ekim 2011tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na yapılacak. 
 
Programa başvuran ve kabul edilen öğrenciler program için toplam 1500 TL ödeyecek. Bu ücretin ilk taksidi olan 750 TL kesin kayıt sırasında, 2. Taksit ise Şubat ayında ödenecek. 
 
Eğitim-Öğretim takviminin 17 Ekim 2011’de başlayacağı programda, 200 kontenjanın fakültelere göre dağılımı ise şöyle açıklandı:  Fen-Edebiyat Fakültesi 157, Güzel Sanatlar Fakültesi 33, İlahiyat Fakültesi 10. 
 
200 kontenjanın %60’ı İnönü Üniversitesi mezunlarına, %40’ı diğer Üniversitelerden mezun olanlara ayrılırken, diğer üniversitelerden alınan müracaatlarda mezuniyet not ortalamaları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK’ün) dönüşüm tablosuna göre dönüştürülecek ve kontenjan dahilinde başarı sıralaması yüksek öğrenciler alınacak. 
 
Pedogojik Formasyon Programına müracaatın kontenjandan fazla olması durumunda not ortalamasına göre sıralama yapılacak. Bölümler kendilerine ayrılan kontenjanı doldurmadıkları takdirde, diğer bölümlere aktarılacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız