SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lisanslı Depo İnşaatında Hızlı İlerleme

0
Güncellendi - 2019-12-20 03:55:05
Lisanslı Depo İnşaatında Hızlı İlerleme
A- A+ PAYLAŞ

Yasal mevzuat çalışmaları 2012 yılında dönemin AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün girişimleriyle tamamlanan, ihale ve yapımına ise Ticaret Borsası (TB) Başkanı Ramazan Özcan’ın yoğun çabalarıyla başlanan Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuğun inşaatının yüzde 70 seviyelerine geldiği bildirildi. Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 30 dönümlük alanda inşa edilen Kuru Kayısı Lisanslı Deposunun Mart ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.

2017 Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) iştiraki LİDAŞ şirketi tarafından finansmanı sağlanan Lisanslı Deponun toplam kapasitesi ise 7 bin 948 ton olacak.

Ağustos ayında 8 firmanın katılımıyla ihale edilen Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesinde yüklenici firma ile Eylül ayında sözleşme imzalanmış ve yapımına başlanmıştı.

Lisanslı deponun nümüzdeki kayısı sezonuna yetiştirilmesini ve üreticilerin hizmetine sunmayı amaçladıklarını söyleyen TB Başkanı Ramazan Özcan, inşaatın yüzde 70 seviyelerine geldiğini söyledi. Üreticilerin özellikle hasat döneminde ortaya çıkan giderleri ile ilgili finansman sorununun karşılanması açısından lisanslı depoculuğun önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Özcan, idari binanın tamamlandığı, 4 adet hangarın ise tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

6 ay ücretsiz, nakliye masrafları devletten

Deponun 6 ay ücretsiz, nakliye ücretlerinin de devlet tarafından karşılanacağını vurgulayan Özcan, “Soğuk hava depoları 6 ay ücretsiz olacak. Ürününü depolama imkanı olmayan üreticilerimiz, artık kayısısın satmak zorunda kalmayacak. Lisanslı depo, kayısının fiyatının artmasında önemli bir rol oynayacak. Ürününü depoya teslim eden çiftçilerimize verilecek belge ile kayısısını alıp satabilecek” dedi.

Ramazan Özcan’ın verdiği bilgilere göre, toplam 7 bin 948 ton kapasiteli lisanslı depoda, depo sayıları ve miktarları şöyle olacak:

1 No’lu depo 1.488 kasa ( 818  ton) , 2 No’lu depo 1. 680 kasa ( 924 ton), 3 No’lu depo 3.120 kasa (bin 716 ton), ve 4’nolu depo 3.774 kasa (2 bin 75 ton)

1 ve 2 No’lu depolar raflı olacak. Kuru Kayısı Lisanslı Depo tebliğinde kükürtlü kuru kaysı 10-15 ve gün kurusu için 0-4 derece olarak belirtilse de ileride farklı ürün kullanımı için tüm depoların sıcaklık derecesi 0-4 derece olarak planlandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Serdar Veli (4 yıl önce)
    Vagon onarım vardı zaten. Neden kullanılmıyor? Lisanslı depoculuk için kaç yıl önce ihale bile yaptılar.
    0
    0
    Yanıtla