SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lisanslı Depoculuğa Teşvik

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:56:44
Lisanslı Depoculuğa Teşvik
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ürün senetlerinin el değiştirmesinden doğan kazançlardaki gelir ve kurumlar vergisi istisnasının süresinin 31 Aralık 2014 tarihinden 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı yaptığı yazılı açıklamada, lisanslı depoculuk sistemine yönelik vergi istisnalarının süresi uzatıldığı kaydetti. Süre uzatımına ilişkin düzenlemeyi de içeren “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 26 Şubat 2014 tarihinde kabul edildiğini bildiren Yazıcı,“Lisanslı depoculuk sisteminin teşvik edilmesini amaçlayan gelir ve kurumlar vergisi istisnasını ilk kez 2009 yılında yürürlüğe koyduk. Ancak, bu istisnanın süresi 31 Aralık 2014 tarihinde sona eriyordu. Yaptığımız bu yasal düzenleme ile, ürün senetlerinin el değiştirmesinden doğan kazançlardaki gelir ve kurumlar vergisi istisnasının 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam etmesini sağladık. Burada amacımız, Ülkemizdeki tarım ürünleri ticaretinin geleceği için büyük öneme sahip olan lisanslı depoculuk sisteminin yaygınlaşması ve gelişmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Yazıcı, lisanslı depoculuk sisteminin teşvikine yönelik ilave mekanizmalar üzerinde de çalışıldığını belirterek şunları kaydetti:

“Lisanslı depo kira ücretlerinin önemli bir bölümünün, sistem Ülkemizde tam olarak yerleşinceye kadar sübvanse edilmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda Hazine Müsteşarlığımızla birlikte yaptığımız çalışmalarda önemli mesafe katettik. İnşallah, en kısa sürede bu uygulamayı da devreye alacağız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız