SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Lisanslı Depoculuk' Toplantısı..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:04
'Lisanslı Depoculuk' Toplantısı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, kayısıda lisanslı depoculuk konusunda toplantı yapılıp, standartları belirlenen kayısının emniyetli ve uygun koşullarda depolanması ve ürün senetleri vasıtasıyla ticaretinin kolaylaştırılmasını sağlamak için, toplantı düzenlendi. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Salonu'nda düzenlenen toplantıya; MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi Hakan Çalış, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, ilgili ve yetkili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan MTSO Başkanı Erkoç, “Kayısının ürün bolluğunda bu sene üreticinin çektiği sıkıntıyı önümüzdeki yıllarda çekmemesi adına, kayısı bankacılığı lisanslı depoculuk kurulması çalışması başlatıldı. 7-8 ürünle ilgili lisanslı depoculuk yönetmeliği çıktı. Şu anda ise kayısıyla ilgili taslak ve tebliğ çalışması devam ediyor” diyerek, daha sonra özetle şunları söyledi: “Daha önce de bir toplantı, odamız binasında siyasilerimizin de katılımıyla yapıldı. Daha kaliteli, verimli olması ve ticaret dengesi adına bir katkı sunulması adına bunun yararlı olacağını ümit ediyoruz. İnşallah sivil toplum örgütleri ve bakanlık çalışmasıyla önemli sonuçlar alınacağına inanıyoruz. Ev sahipliğini yaptığımız bu toplantının hayırlı olacağını ümit ediyorum. Böylece dönem dönem yaşanan fiyat istikrarsızlığının ortadan kalkıp, üreticinin mağduriyetinin giderileceğini ümit ediyorum.”

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi Hakan Çalış ise, "5300 sayılı lisanslı depoculuk kanunu yürürlüktedir. Bu kanun uyarınca, hububat, fındık, pamuk ve zeytin ve zeytinyağı yönetmeliklerimiz yayınlanıp yürürlüğe girdi. Malatya özelinde ülkemizde önemi tartışılmayacak olan kayısı ürününün de lisanslı depolarda saklanması için, altyapıyı hazırlamak için buradayız. Amacımız, sektörün tüm taraflarına metni taşımak ve en iyi şekilde yürürlüğe koymaktır. Fındık şirketi var, tiryaki lisanslı depoculuk ve Ege tarım ürünlerine bir lisans verilmesi planımız dahilindedir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız