SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lisansta Doluluk Yüzde 97.5

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:28:53
Lisansta Doluluk Yüzde 97.5
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, “Yerleştirme sonuçlarına göre lisans programlarımızda yüzde 97,5 doluluk oranı yaşındı” açıklamasını yaptı.

Rektörlüğün internet sitesinden yapılan  “Yerleştirme sonuçlarına göre lisans programlarımızda yüzde 97,5 doluluk” başlıklı açıklama da, “ ÖSYM, 2013-ÖSYS ile yükseköğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarını yayınlamış bulunuyor. Bu sonuçlara göre, Üniversitemiz örgün lisans programlarında ilan edilen 5 bin 158 kontenjandan 5 bin 23’üne yerleştirme yapılmış, sadece 135 kontenjan boş kalmıştır. Ön lisans programlarımızda ise, ilan edilen 2 bin 704 kontenjandan 2 bin 485’ine yerleştirme yapılırken, 219 kontenjanın boş kaldığı tespit edilmiştir. İlan edilen kontenjanlara yerleştirme oranı lisans programlarında yüzde 97,5 düzeyinde, ön lisans programlarında da yüzde 92 olarak gerçekleşmiştir. Yerleştirme yapılmayan ve boş kalan kontenjanların da ek yerleştirme ile dolacağı beklenmektedir” şeklinde bilgi verildi.

“İDEALİST BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Açıklamada şu ifadeler yer aldı, “1975 yılında kurulan İnönü Üniversitesi, şimdi 39. akademik yılına çok daha güçlü bir üniversite olarak girmeye hazırlanıyor. İlan edilen kontenjanlara yerleştirilme oranları, geçen yıllara göre bu yıl daha yüksek çıkmıştır. Ayrıca Üniversitemizi tercih eden ve kazanan öğrencilerin bulundukları yüzdelik dilimde de gurur verici bir noktaya gelinmiştir. Malatya’ya mücavir illerin üniversitelerinden çok daha iyi bir yüzdelik dilimden öğrenci alıyor olmamız, İnönü Üniversitesinin eğitim, bilim ve teknolojide yakaladığı başarı ve kaliteyi göstermektedir. Bu başarı ve kalite, aramıza yeni katılacak yeni öğrencilerimizle birlikte katlanarak devam edecek; İnönü Üniversitesi, idealist bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerleyecektir.”

HABER: Yeni Malatya Gazetesi ÖZEL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız