SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lise Müdürlerine Seminer

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı, 46'sı Malatya’dan olmak üzere toplam 380 lise müdürünü Yalova Esenköy’de Hizmetiçi Seminerine çağırdı. Aralarında Konya, Aksaray, Amasya, Bayburt, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Ordu, Şanlıurfa, Tunceli, Niğde, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Erzurum ve Erzincan’ında olduğu illerden gelen lise müdürleri beş gün boyunca Eğitim Yönetimini tartıştılar.

Malatya’dan seminere katılacak olan lise müdürlerinin bir kısmı araç kiralayarak 6.Haziran Pazar günü Yalova’ya doğru hareket ederken bir kısmı da şehirlerarası otobüs firmalarını tercih etti.

Seninerde Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan okul müdürlerine uzun bir konuşma yaptı. Zaman zaman “Soruşturma açarım” “görevden alırım” gibi “aba altında sopa” gösteren Gürkan, bakanlığın faaliyetlerini anlattı.

İlk iki gün hava muhalefeti nedeniyle ders sonrası zamanı değerlendiremeyen okul müdürleri son iki gün yağmurların kesilmesi üzerine Yalova’da, Termal ve Hayrettin Karaca’nın botanik parkını dolaştılar. Sonraki gün ise dersten sonra Bursa’ya günübirlik bir gezi düzenlediler.

Beş gün süren seminerin konusu; Bütçe Yatırım ve Donatım, Denetleme ve Personel, Eğitim Öğretim ve Mevzuat, Eğitim Yönetimi, Stratejik Planlama ve Okul Afet Yönetimi gibi başlıklardan oluşmakta idi. Okul müdürlerinin bakanlık ilgilileriyle konuşmayı umduğu hususların başında bütün genel liselerin kapatılarak yerine Anadolu liseleri ve Teknik Eğitim liselerinin açılması idi. Oysa bu konuda tek bir bahis geçmediği gibi bu konuda kafaların hayli karışık olduğu da görüldü.

16 ayrı ilden gelen lise müdürleri, illerde Milli Eğitim Müdürlüklerinin Lise müdürleriyle bir araya geldiklerini bu konuda detaylı değerlendirmelerde bulunduklarını, hangi liselerin Anadolu lisesine, hangi liselerin Teknik Eğitime dönüştürüleceğini istişare ettiklerini söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız