SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lise Müdürü Cinayetine Tepki

0
Güncellendi - 2017-12-19 20:12:58
Lise Müdürü Cinayetine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, İzmir’de bir okul müdürünün öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybettiği olaya tepki göstererek, "Eğitimciye yapılan her saldırı benliğimizi esir almaktadır” dedi.

Kerem Yıldırım, İzmir Ödemiş'te Kaymakçı Çok Programlı anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öğrencisinin silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayına tepki gösterdi. Yıldırım, "Öğretmenimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, tüm eğitim camiasına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Aynı gün Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise, saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınmıştır. Öğretmenimize acil şifalar diliyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acısı, hüzünlü hatıraları hala yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar üzüntümüzü katmerleştiriyor. MEB başta olmak üzere ilgililerin acilen caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz. Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız” şeklinde konuştu.

Eğitimcileri hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye kadar herkesi sorumluluk almaya davet ettiklerini kaydeden Yıldırım, “Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız. Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasını, millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan saldırıyı kayıtsız şartsız te'lin ediyoruz. Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hale getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir. Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunmasız hissetmekte, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarını artıracak politikalar beklemektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, saldırılar sonucu hayatını kaybeden bütün Eğitimcilerimize Allah'tan rahmet diliyor, saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yusuf (6 yıl önce)
    Aaaaa sendika ögretmenleri düşünüp bir açıklama yapmış. Kudüs meselesi varken memurların hakkından kime ne!!!! Adamda az öğretmen sıfatı olur. Ama bunlarla olur mu? Ben diyeyim mi bu sendikanın atamış olduğu idarecilere bir bakarsanız hiç bir öğretmen ve öğrenci saygı duymuyor. Çünkü çoğunluğu liyakatsız, iş bilmeyen, daha doğrusu sıkıntılı kişiler. (yağcılık, adam kayırma...) Bu sendika yöneticilerinin ahiret sorguları nasıl olur bilemem.
    0
    0
    Yanıtla