SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lise Öğrencileri Brüksel'de

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:02:06
Lise Öğrencileri Brüksel'de
A- A+ PAYLAŞ

AB Erasmus+ Ana Eylem 1 Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketlilik projesi kapsamında Belçikaya giden Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin staj çalışmaları devam ediyor.

Belçikanın Brüksel kentinde yapılan ve 14 gün sürecek “ Tarım Teknolojileri Alanı Öğrencilerinin Avrupa Stajı” isimli proje çalışmalarına Meslek Dersi Öğretmeni Edip Türksoy refakatinde Tarım Teknolojileri alanında okuyan 12 öğrenci katılıyor. Öğrenciler, tarım işletmelerinde modern tarım uygulamaları konusunda teorik ve pratik mesleki eğitim alıyorlar. 

Meslek Dersi Öğretmeni Edip Türksoy yaptığı değerlendirmede; Proje çalışmalarının oldukça faydalı geçtiğini, Belçikanın modern tarım işletmelerinde öğrencilerin uygulamalı eğitim aldıklarını, bunların yanında Belçikayı ve AB’ni yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyledi. Proje ile ilk defa Avrupa’ya gelen öğrencilerin mesleki, kültürel ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlandığını belirtti. 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

"AB Erasmus+ KA1 kapsamında yürütülen 2014-1-TR01-KA102-001315 numaralı proje ile; Öğrencilerin,modern tarım uygulamaları konusunda meslekî bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, iş hayatına uyumları, Avrupadaki tarım işletmelerinde kullanılan tesis, araç-gereç, teknik ve yöntemleri yakından tanımaları, günümüz tarım koşullarını yakından takip etmelerini  amaçlanmaktadır

Ülkemizde,Tarım alanında eğitim veren Meslek Liseleri arasında işbirliğinin sağlanmasına önemli katkılarda sağlayan proje kapsamında; daha önce Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 12 öğrenci Almanya’da, 10 öğrenci Belçika’da, Konya-Çumra Çatalhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 10 öğrenci Çek Cumhuriyeti’nde, Burdur- Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 10 öğrenci İspanya’daki proje çalışmalarına katılarak staj çalışmaları yaptılar.

Projede yer alan  öğretmen  ve öğrencilerin ulaşım, konaklama, yemek, hazırlık masrafları, eğitim giderleri AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından sağlanan hibe bütçe içerisinden karşılanmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız