SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Lise Yılları Hayatınıza Yön Verecek"

0
Güncellendi - 2017-02-25 03:48:21
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, öğrencilerin doğru ve iyi bir gelecek planlamasına yardımcı olmak amacıyla başlatılan “Gelecek Hepimizin” projesi kapsamında Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesinde düzenlenen söyleşide öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Öğrencilerden sürekli okumalarını, kendilerini yetiştirmelerini isteyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat “Eğitimli, bilgi dolu, okuyan ve sorgulayan bir gençlik Yeni Türkiye'nin Dünyada söz sahibi olmasında büyük rol oynayacaktır. Attığınız adımlar ve aldığınız kararlar sadece sizi değil, bu topraklarda yaşayan tüm insanlığın kaderini etkileyecektir. Kendi yeteneklerinizin öncelikle farkına varıp buna göre gelecek ideallerinizi belirlemeniz gerekiyor. Lise yıllarında atacağınız adımlar ve vereceğiniz kararlar sizin hayatınıza şekil verecektir. Kendinize mutlaka bir hedef koymalısınız, hepinizin bir davası ve hedefi olmalı” dedi.

Belediye Başkanı Başkan Polat, “Gelecekle ilgili kaygısı olan, ideallerinin peşinden kararlılıkla koşan, insanlık için mücadele eden bir gençliğe sahip olursak bizim bileğimizi kimse bükemez. Hepimizin daha fazla okuması, araştırması ve yeni bilgiler öğrenmesi gereken bir devirde yaşıyoruz. Dünya hızla gelişiyor bu gelişime ayak uydurmak içinde üzerimizdeki sorumlulukların farkında olmamız lazım. İslam coğrafyasındaki birçok ülkenin umudu bizleriz. Hepimizin daha gayretli olması gereken bir dönemdeyiz. Bütün alanlarda çok çalışmalıyız” diye konuştu.

 BAŞKAN POLAT, “İNSANLIĞA FAYDA SAĞLAYACAK İŞLER YAPIN”

Öğrencilerin kendisine yönelttiği sorulara da içtenlikle cevap veren Başkan Polat, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize önem vermeye ve onlarla her platformda birlikte olmaya devam ediyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Belediye olarak gençlerimize yönelik sosyal, eğitim ve kültürel etkinlikleri sürekli artırıyoruz. “Gelecek Hepimizin” projesinin amacı ve gayesi de gençlerimizle bir araya gelip fikir alış verişi yapmaktır. “dedi.

BAŞKAN POLAT, “FİKİRLERİNİZİ OKUYARAK GELİŞTİRİN”

“İleriki hayatınızda hangi mesleği seçerseniz seçin, insanlığa faydalı olacak işler yapın ve en güzelini yapmaya gayret edin” diyen Başkan Polat, “Okul idarecileri ve öğretmenlerimizin sizin sağlıklı ve güzel bir geleceğe sahip olmanız için çaba harcarken sizlerde bunun karşılığında derslerinize iyi çalışmakla, çok okumakla sorumlusunuz. Çok okudukça fikirlerinizin bir temel dayanağı olur. Fikirlerinizi söylemekten korkmayın, konuşun, tartışın, farklı düşünceler üzerine analiz yapın. Her alanda okumaya önem verirseniz yeteneklerinizi farklı alanda değerlendirme imkânına ulaşmış olursunuz. Ezberci, önyargılı olmaktan sakının, fikirlerinizi kitap okuyarak geliştirin” diyerek tavsiyelerde bulundu.

BAŞKAN POLAT, “EN AZ İKİ FARKLI DİL ÖĞRENİN, KÜÇÜK DÜŞÜNMEYİN VE KARARLI OLUN”

Gençlerden sorumluluklarının farkında olmalarını isteyen Başkan Polat, “Farklı düşünen, en az iki dil öğrenen, kararlı ve istekli bir gençliğe ihtiyacımız var. Ben sizlerde o ışığı ve enerjiyi görüyorum. Ufkunuzu, hedeflerinizi ve hayallerinizi hep büyük tutun, asla korkmayın ve yılmayın” diye konuştu.

 “TECRÜBELERİNİ PAYLAŞAN BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Org. Eşref Bitlis Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Kayaduman, öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür ederken, “Lise yıllarında bizler Belediye Başkanını hiç göremezdik. Belediye Başkanı vardı ama kimdir, nasıl bir insandır bilmiyorduk. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat güzel bir proje ile okulları ziyaret ediyor, tecrübelerini paylaşıyor, öğrencilerin sorularını yanıtlıyor. Sayın başkanımıza bu duyarlı davranışı ve gayretleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız