SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lisede 'Kariyer Günleri'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:18:32
Lisede 'Kariyer Günleri'
A- A+ PAYLAŞ
Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi tarafından organize edilen ‘Kariyer Günleri’ programına bu kez de Turgut Özal Tıp Merkezi Plastik Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Bilgetürk Bilen katıldı.
 
Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi tarafından 9-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi kararlaştırılan ‘ Kariyer Günleri’ programında öğrencilere mühendislik, tıp, eczacılık, öğretmenlik ve hukuk konularında,  bilgiler veriliyor.
 
Okul salonunda yapılan   ‘Kariyer Günleri’ nin konusunu tıp konusu oluştururken, öğrencilere bu konuda İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Plastik Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Bilgetürk Bilen bilgi aktardı.
 
 Doç. Dr. Bilen, öğrencilere kendi öğrencilik yaşamını, doktorluk mesleğini ve özelde de kendi branşı olan plastik cerrahisi konusunda bilgiler aktardı ve öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtladı.
 
Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi Müdürü Recep Örek’te yaptığı konuşmada  ‘Kariyer Günleri’ düzenlemelerinin amacının öğrencileri meslek seçiminde bilinçlendirmek, meslekleri tanıtmak, fiilen bu mesleğin içinde olan kişilere öğrencilerin  soru sorarak doğru bir meslek seçimi  yapmalarını sağlamak olduğunu belirtti.
 
Örek, konuşmasında öğrencilerin meslekleri  tanımadan aldığı puana göre tercih  yaptıklarını bunlardan  en az yüzde 10’ nun  bir sonraki yıl yeniden sınava girdiğini belirterek, “Bu durum hem maddi bir külfet getirmekte hem de öğrencinin çalışma ve moral  motivasyonunu bozmaktadır. Bu tür riskleri azaltmak için bu yıl birincisi olan ‘Kariyer Günlerini’  düzenlemeyi  uygun gördük. Öğrenciler tarafından olumlu karşılanan bu uygulamayı önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde düzenlemeyi düşünüyoruz.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız