SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Liseliler Tartışıyor, Uygarca..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:15:57
Liseliler Tartışıyor, Uygarca..
A- A+ PAYLAŞ
Akçadağ bölgesindeki liseler arası münazaralar Akçadağ Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.
 
Pazartesi günü yapılan münazaraya 6 okul katıldı. İlk oturumda Akçadağ Öğretmen Lisesi ile Kepez Lisesi yarıştı. Kepez Lisesinin “Eğitimde ailenin etkisi daha fazladır” tezine karşı Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi “Eğitimde okulun etkisi daha fazladır” antitezini savundu. Öğrencilerin tezlerini daha iyi ortaya koymak için karşılıklı olarak Türkiye ve dünyadan çeşitli istatistiki bilgileri ustaca kullanmaları dikkat çekici idi. Eğitimde ailenin daha çok önemli olduğu tezini savunan Kepez Lisesi öğrencileri rakiplerini sıkıştırmak için “Örneğin siz buraya gelmek için jürinin sizden istediği aile izin belgesi olmadan katılabilir miydiniz?” derken Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tezi geçersiz kılmak için ”Peki okul olmasaydı siz şu anda burada bulunacak mıydınız?” şeklinde bir savunma yaptılar. Bu ilk yarışma Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesinin birinci olması ile son buldu.
 
İkinci oturumdaki münazara ev sahibi Akçadağ Lisesi ile Esenbey Lisesi arasında gerçekleşti. Bu oturumda Akçadağ Lisesinin “Huzurevleri gereklidir” tezine karşı Esenbey Lisesinin “Huzurevleri gerekli değildir” antitezi tartışıldı. Televizyonlardaki bir çok tartışma programından daha seviyeli geçen bu oturumda, Akçadağ Lisesi öğrencileri karşı tarafın, “aile yapımız huzurevlerinde yaşlıların kalmasına uygun değildir” argümanına karşı “evet yaşlılarımız şüphesiz ki evinde, çocuklarının yanında kalmalılar, buna prensipte karşı çıkmıyoruz. Ancak takdir edersiniz ki bütün yaşlıların ailesi yok ve olanların bir kısmı hatta büyük bir kısmı da yaşlılarına doğru dürüst bakmadıklarına, onları ihmal ettiklerine, üzdüklerine, yeterince gıdalarını alamadıklarını ve bu yüzden hastalandıklarına gazete haberlerinden binlerce örnek verebiliriz. Oysaki Huzurevlerinde yaşlılarımız devletin şefkatli ellerinde, yanı başlarında doktoru, hemşiresi ve her türlü gıdasının temin edildiği bir ortamda yaşıyorlar” diye savunma yaptılar. Bu yarışmanın galibi büyük bir puan farkı ile Akçadağ Lisesi oldu.
 
Günün son karşılaşması ise Bahri Lisesi ile Şehit Alper Güde Çok Programlı Lise arasında gerçekleşti. Bu karşılaşmada ise Bahri Lisesi’nin “Çocukların geleceğinde ailenin düşüncesi etkili olmalıdır” tezine karşı, Şehit Alper Güde Çok Programlı Lisenin “Çocukların geleceğinde çocuğun kendisinin düşüncesi etkili olmalıdır” antitezi tartışıldı. Mustafa Kemal’in, Fatih Sultan Mehmet’in ve bir takım Türk büyüklerin hayatlarından örneklerle savunma yapmaya çalışan taraflar yarışmanın sonunda çok küçük bir puan farkı ile Şehit Alper Güde Çok Programlı Lisesi birinci oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız