SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Liselilere Sivil Toplum Bilinci Anlatıldı

0
Güncellendi - 2016-03-23 19:23:44
Liselilere Sivil Toplum Bilinci Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da İl Dernekler Müdürlüğü’nün organizesi ile lise öğrencilerine sivil toplum bilinci anlatıldı.

Fatma Aliye İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Evrensel Engeliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Denetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Koyun, Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Tülay Ayaz, Atmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı M. Ali Başıbüyük ve Bilgi Yolu Eğitim Kültür Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dç. Dr. Gökhan Tuncel katıldı.

Program öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Dernekler Müdür Vekili İhsan Ercan, sivil katılımın, toplumun her kesimini yakından ilgilendiren önemli bir toplumsal konu olduğunu belirterek “Bireyler için yaşadıkları çevredeki yönetim sistemine dahil olmak, toplum içinde çok sesliliğin oluşması, yaşamını ilgilendiren konulara katkı sağlaması, toplumsal ilişkilerini geliştirmesi açılarından, bireylerin talepleri, istekleri ve sesini duyurması ancak yönetime katkı sağlaması ile mümkün olacağından, sivil katılım kapsamında yer alan değerler insana verilen değeri de artırmaktadır” şeklinde konuştu.

Öğrencileri geleceğe hazırlamak ve sivil toplum alanında gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Malatya’da ilk defa böyle bir program düzenlediklerini belirten Ercan, programın düzenlenmesinde emeği geçen, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’ya, Okul yönetimine ve katkıda bulanan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından konuşmacılar sırayla söz alarak dernekleşme ve sivil toplum konularında öğrenciler ile deneyimlerini paylaştı.

iha

ÖĞRENCİLER SİVİL TOPLUM BİLİNCİ ANLATILDI (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız