SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Listede İki Malatyalı

A- A+ PAYLAŞ

 

Bu seçim öncesinde İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek yönetici adaylarını tanıtan TFF Başkan Adayı Mehmet Ali Aydınlar, "Fark yaratacağız" dedi.  Malatya-Arapgirli olan Aydınlar'ın listesinde yine bir Malatyalı, Voleybol Federasyonu eski Asbaşkanı Mehmet Akif Üstündağ da bulunuyor.

Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetiminde işbaşına gelecek olan TFF Yönetimi, MHK Başkanı'nı Yusuf Namoğlu olarak açıkladı. Bilindiği gibi Yusuf Namoğlu, bir dönem Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Tahkim Kurulu Başkanlığı'na ise Yargıtay Eski Başkanı Hasan Gerçeker getirilecek.

Acıbadem Maslak Hastanesi Konferans Salonu'nda konuşan Mehmet Ali Aydınlar öncelikle; "Yarın genel kurul görevi bize verirse şunu söylemek istiyorum, biz rutini yönetmek için gelmiyoruz. Biz Türk futbolunda farklı işler yapmak için geliyoruz ama bugünden neler yapacağımızı açıklamam doğru değil. Yarın genel kurulda neler yapacağımı söyleyeceğim. Türk futboluna kalite getirecek, anlayışı değiştirecek, daha ilerlere taşıyacak bir vizyonla ve kurumsal kimlikle bu federasyon yöneticiliğimi göreceksiniz" şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Aydınlar, daha sonra TFF Yönetim Kurulu Listesi'ni sırasıyla şöyle açıkladı:

Göksel Gümüşdağ, Lütfi Arıboğan, Önder Karaduman, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar, Hakan Kanık

"Tüm kurullarımıza güvenebilirsiniz" diyen Aydınlar önemli noktaların sorumlularını da açıkladı. Aydınlar;

"İlk olarak kurumsal gelişim projemizi hayata geçireceğiz. Merkez Hakem Kurulu'na da diğer kurumlara da sonuna kadar güvenebilirsiniz. Tarafsız davranabilecek, toplumun saygı göstereceği isimlerden kurulmuştur. Herkesin emeğinin hakkını, hak edene vereceğiz. Ne ben ne de kurumlarım sebep olmayacak. Kurumları açıkladığımızda göreceksiniz. Bazı spekülasyonlar var ama ben buradan söyleyeyim. MHK başkanı Yusuf Namoğlu, Tahkim Kurulu Başkanı ise Yargıtay eski başkanı Hasan Gerçeker olacak" dedi.

"YABANCI SINIRI KALKACAK DİYE BİR AÇIKLAMA YAPMADIM"

Yabancı oyuncu kontenjanındaki tartışmalara da değinen ve "Futboldaki tüm tarafların görüşlerini alarak karar vereceğiz" diyen Mehmet Ali Aydınları'ın sözleri şöyle:

"Yabancı sayısıyla ilgili medyada benim ağzımdan çıkamayan bir sürü şeyler okudum. Şunu ifade etmek isterim ki ben yabancı serbest kalacak diye bir şey söylemedim. Kulüplerimizin sorunları bizim sorunumuzdur. Burada önemli olan kulüplerimizin içinde bulunduğu sıkıntıya çözüm getirmek. Ben bu konuyu masaya yatıracağımızı, futboldaki tüm tarafların görüşlerini alarak hem kulüpleri rahatlatacak, hem de Türk futboluna faydalı olacak bir sistemi uygulayacağımızı söyleyebilirim. Tamamen serbest bırakılması gibi bir şeyi hiçbir zaman ifade etmedim."

3.LİGİN KALDIRILMASIYLA İLGİLİ...

"Bu konular tartışılması gereken konular, çok önemli konular. Ben çok şeffaf, demokratik ve katılımcı bir anlayışla bu federasyonu yönetmeyi hedefliyorum. Burada da zaman zaman arama konferasları yaparak, tüm grupları bir araya toplayarak çalışmalar yapıp, daha sonra bu konuda karar alma niyetindeyim. Ben yaptım oldu anlayışından çıkmalı ve tüm tarafların görüşlerini almalıyız. Bu da planlarımızdan bir tanesi, elbette bir görüşümüz var ama gerçekten tarafların görüşünü aldıktan sonra bu konuyu sonuca bağlamak doğru olacak."

"TFF'YE KURUMSALLIK GETİRECEĞİZ"

Çalışan sayısının azlığı ya da fazlalığı adına şu anda yorum yapmak istemem ama TFF'de ilk günden yapacağımız en önemli iş kurumsal gelişim projesini hataya geçirmek olacak. Bundan kastım mevcut durumun fotoğrafını çekmek, şu anda ideal bir fotoğraf nasıl olur onu çıkarmak ve o ideal pozisyona geçisi sağlamak. Burada eksik personel varsa alınır, fazlaysa çıkarılır. Bu personeller yetkin midir, değil midir bu konuda bir şey söylemem söz konusu değil. Önce kendi kurumumuza kurumsallığı getireceğiz. Bunun için 6 ay ila 1 yıl arasında bir süre geçmesi gerekiyor teknik olarak ama bu süre sonunda yaptıklarımızı göreceksiniz.

"HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN"

Spor Toto Teşkilatının bugün bazı gazetelerde çıkan ilanıyla ilgili konuşan Aydınlar, "Bize ve kurumlarımıza sonuna kadar güvenebilirsiniz. Futbol kolay bir oyun ama zorluğu burada. Doğrusunu ifade etmek gerekirse herkes kendi işini yapmalı. Herkes önündeki tabağa bakarsa daha iyi olur. Spor Toto'ya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ama hayal kurmayacağız. Ütopik şeyler peşinde olmayacağız. Spor Toto Teşkilatı yol göstermek için böyle bir ilan vermiş; ama herkesin görüşünü alarak sporu yöneteceğiz. Onlar sadece biraz erken davranmış" dedi.

"YANLIŞ ANLAŞILDIYSAM ÖZÜR DİLERİM"

20 yıldır sporun içindeyim. Öğrenmenin yaşı yok. Hâlâ öğreniyoruz. Ağzımdan çıkan bir cümlenin bu kadar yoğun eleştiri alacağını hesap etmemiştim. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Göksel bey, Mehmet Atalay bey ve benim adaylığım vardı. Mehmet beyin çekileceğini öğrenmiştim. Göksel bey de daha sonra adaylıktan çekilmişti. Daha fazla adayın gelmesinde bir sakınca yok. Kaos olmaz. Tamamen iyi niyetle söylenmiş bir sözdü. Beş tane aday var. Umarım bundan sonraki seçimlerde de bu aday sayısı artar.

"Hiç kimseyle liste pazarlığı yapmadım, hiçbir yerden öneri almadım. Gelen önerileri de değerlendirmedim. Bu liste tamamen kendi oluşturduğum bir liste, kendi çalışacağım arkadaşlarım. Hepsinin farklı özelliklerinden dolayı aldık. Çünkü hepsinin TFF'de farkl görevler ifra etmesini bekliyorum. Bu nedenle oluşturulan bir liste. Vizyon, misyon, hedef mevzusuna gelince onları yarın yapacağımız konuşmada bulabilirsiniz. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız