SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Listemizde 8-9 İsim Vardı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:13:44
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’un Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Birçok açıdan bizim için değişik başlıklar altında tartışabilir bir ilk yarı yaşadık" dedi. 

Malatya Belediyesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Mumcu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mumcu, ilk yarının özellikle son haftalarında takım olarak bazı sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayarak, "Birçok açıdan bizim için değişik başlıklar altında tartışabilir bir ilk yarı yaşadık. Özcan Hoca geçen dönem bu lig’de ve bizlerle devam etme yönündeki kendini bize ispatlamış bir hocamızdır. Ama ne yazık ki yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Aslında lige iyi başladık. Bu bir bahane olmamalı ama ilk yarının son periyodunda cezalı arkadaşlarımız, sakatlık geçiren arkadaşlarımız ve takım kurgusunun bir türlü yerine oturmayışı gibi sıkıntılarımız oldu. Özellikle İnönü Stadı'nda alışkın olmadığımız bir seyirci profiline rastlamaya başladık. Bu benim şahsi fikrim ve tespitlerimdir. İnsanlar katılır ya da katılmaz. Çok heyecanlı bir futbolcu yapımız, motive olamayan, topu birbirine atma paniği içerisinde olan öz güvensiz bir takım. 10. dakikada 1-0 önde olmamıza rağmen futbolcularımız birileri tarafından protesto ediliyor, 20. dakikada hocamız istifaya davet ediliyor. Orada da garip şeyler oluyor. Biz bunu futbol kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

"BİRİLERİ KÖTÜ SEYİRCİYİ OYNUYOR"

'Birileri kötü seyircisi oynuyor' diyen Mumcu, şunları söyledi: 

"Kendi sahamızda oynadığımız maçlardaki tepkiyi doğru zamanda anlıyoruz ama tersi bir tepkiyi de anlayabilmiş değiliz. Bunda hemşehrilerimizin duyarlı ve hassas olması gerekiyor. Gökhan Sinanoğlu mesela bu takımın 3 sezondur değişmez futbolcusuydu. Gökhan, doğru bir müdahale ile Tarsus maçında ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. 3 yıldır hiçbir hocanın vazgeçemediği ve bizim de çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Bu çocuk, futbol hayatının bitme pahasına gitmek istediğini söyledi ve 'gelmiyorum' dedi. Hatta biz seyirciyle diyaloğundan dolayı bu liglerde eşi görülmemiş bir şekilde 10 bin TL para cezası verdik. Şimdi bunu iyin düşünmemiz lazım. Bu futbolcu en verimli döneminde İnönü Stadyumu'na sırtını niye dönüyor. Bunu iyi analiz etmek gerekiyor."

"BAŞARIYA AÇ BİRİYLE ANLAŞMAK İSTEDİK"

Mumcu, teknik direktör Mert Korkmaz’ın takımın başına geçmesiyle ilgili sürece de değinerek, "Mert Korkmaz bu ilde futbol oynamış, Malatyalı bir arkadaşımız. Profesyonel futbol hayatında kişiliğiyle herkesin beğenisini kazanmış bir hemşehrimiz. Grubumuzda pek çok ismi geçen teknik direktör vardı. Bizim listemizde yaklaşık 8-9 teknik adam bulunuyordu. Bunu açık ve net söylüyorum, 50-60 yaş aralığında geçmişte tecrübesi olan ama böyle üst üste şampiyonluk başarısı olmayan, tecrübe anlamında heyecanını yitirmiş, tamamen para odaklı, sözleşmede kendisini garantiye alıp şampiyonluk olursa olur olmazsa olmaz şeklinde gören bir teknik adamla anlaşmak yerine, genç bir arkadaş, içinde Malatyalı ruhu olan, bu anlamda başarıya aç biriyle görüşmek için yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk. Neticede Mert Korkmaz hocamızla görüştük ve anlaşma sağladık" diye konuştu.

"TRANSFER ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Transfer çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Mumcu, "Balıkesirspor’dan eski oyuncumuz Hüseyin Kar, Adanaspor’dan Rahman ile Çaykur Rizespor’un futbolcusu ve Kahramanmaraşspor’da kiralık olarak oynayan Şahinali arkadaşlarımızla anlaştık. Bir futbolcu daha almayı planlıyoruz. Bu futbolcunun iyi ve kısa bir forvet olacağını söyleyebilirim" dedi.

"HİÇBİR FUTBOLCUMUZ GİTMEK İSTEMEZ"

Mumcu, Yeni Malatyaspor’dan hiçbir futbolcunun kolay kolay ayrılmak istemediğini belirterek, "Bizden çok çok daha iyi cazip teklifte bulunanlar olması gerekiyor. Bir iki arkadaşımıza teklif geldiğini biliyoruz. Biz bedeli ne olursa olsun kesinlikle kulüpte kalacaklarını, kesinlikle onlarla ayrılmayacağını söyledik. Futbolcu piyasasıyla ilgili her şey oluşabilir ama hiçbir futbolcumuz gitmek istediğiyle ilgili bir beyanda bulunmadılar. Sadece ilgilenildiklerini biliyoruz ve ilgilenen kulüpleri de çok sert şekilde uyarımızı da yaptık" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız