SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Listenin Açıklandığı Saatte..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, yeniden Milletvekili adayı gösterilmemesi nedeniyle partisine küskün olmadığını belirterek,” O gün listeye aldılar iyidir, bugün listeye almadılar kötüdür diyemeyiz” dedi. Başkurt, konuşmasında ayrıca “Haksızlık yapanları Allah'a havale ediyorum. Ben partinin kurucu il başkanlığı yaptım. Ellerimle bu partinin tabelasını astım. Bugün bana yakışan duygusallığı bir kenara bırakmaktır” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Nostalji’de düzenlediği basın toplantısında milletvekili olarak görev yaptığı 4.5 yıllık süreye ilişkin genel değerlendirmelerde bulundu.

Başkurt Malatya’da son 15 yılda 9 yıl MÜSİAD Şube Başkanı olarak Malatya’nın ekonomik anlamda sorunlarının çözümüne yönelik çaba gösterdiğini, ardından AKP’nin kuruluşuyla kurucu il başkanı olarak 1 yıl görevde bulunduğunu ve ardından da Milletvekili adayı gösterilerek parlamentoya gittiğini ve 4.5 yılda burada hizmet için çaba gösterdiğini belirtti.

Başkurt, Malatya halkının emanet oylarıyla Milletvekili seçildiğini ve emaneti en iyi şekilde yerine getirmek için çaba gösterdiğini belirterek,” Hizmet etmenin onur ve gururunu içindeyiz. 22 Temmuz’da yeniden aday gösterilmedik. Biz birlik mesajı için buraya geldik. Bize oy veren veya vermeyen tüm Malatyalılara teşekkür ediyorum. Oylarını helal ettirmek için 4.5 yıldır çaba gösterdim. Milletvekili olduktan sonra kendime Acil Eylem Planı belirledim. Gece gündüz konuşturdum. Bu süre içerisinde ailemi, eşimi, çocuklarımı ihmal ettim. Eşim Ankara’da ameliyat olduğunda ben Malatya’da çalışmalar yapıyordum. Yine kızım üniversiteye kaydolacağında yanında değildim ve yine Malatya’da bulundum. Hayal ettiğim projeleri hayata geçirdim. Unvan ve makam gelip geçicidir. İnsanlar arkamdan eser bıraktı derse benim için en büyük onurdur. Beylerderesi Köprüsü’nü önemli noktalara getirdik. Ancak burada bir sorun ortaya çıktı. Köprünün 4. ayağı için askeri birimlerle yapılan görüşmelerden bölgenin tahsisi konusunda sorun var. Ancak 3 yılda bitirebiliriz demiştik. 1.5 yılı sona erdi. Sanırım 1.5 yıl sonra köprü biterek ulaşıma açılacaktır. Bu köprü yalnız benim hayalim değildi, hepimizin hayaliydi. Bir gün o köprüden geçildiğinde kıymeti daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

Başkurt, tarihi eserlerin onarım ve restorasyonu içinde önemli çalışmaları yaptıklarını adeta viraneye dönen ata yadigarı eserlerinin kurtarılması için yoğun çaba gösterildiğini bunun yanı sıra kültürel eserlerin yapılması, Organize Sanayi Bölgesinin altyapı sorunlarının çözümü içinde 4.5 yıllık sürede önemli çalışmalarda bulunduğunu ifade etti.

Başkurt, ‘siyasetin dışında kalacağım demenin komik olacağını’ belirterek, “ 22 Temmuz’dan sonra açıklamalarda bulunacağım. Ben yol arkadaşlarımı satmadım.Ali Osman Başkurt olarak partime ve Malatya’ya kırgın değilim. Kader-kısmet bu kadarmış,. Ben Milletvekili olarak sadece bayramdan bayrama değil, her zaman gelip tüm köyleri ziyaret ettim. Kuzu yiyerek değil 40 derece sıcağın altında köylülerle tek tek görüştüm, mağaralara kadar gittim. Ben listenin açıklandığı saatlerde Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeydim. Bana ‘ Herkes can derdinde . Sen buradasın’ dediler. “ dedi.

Başkurt, kendisinin anlatımıyla yapılan bu kadar işe rağmen neden yeniden aday gösterilmediği sorusuna, “ 22 Temmuz sonrası konuşacağım.Ben elimle bu partinin tabelasını astım. Bana yakışan duygusallıkları bir kenara bırakmaktır. Haksızlık yapanları Allah’a havale ediyorum Ben küskün değilim. Ben buralara acılar çekerek geldim. Allah o tür acılar vermesin. O gün listeye aldılar iyidir, bugün almadılar kötü mü ?” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız