SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Listenin En Başındaki!..

A- A+ PAYLAŞ

Gelir İdaresi Başkanlığı, devlete en fazla vergi borcu bulunan kişi ve kuruluşların isimlerini açıkladı. Yeşilyurt Mal Müdürlüğü'ne kayıtlı mükellef Dokumacı Yaşar Bahçıvan, 695 milyon 550 bin YTL (695 trilyon 550 milyar TL)'lik vergi ve ceza ile Türkiye'nin en fazla vergi borcu bulunan ismi oldu. İlk 100 içerisinde, 18'inci sırada yine Yeşilyurt Mal Müdürlüğü mükelleflerinden gayrifaal durumdaki YİFAŞ Tekstil fabrikası da 131 milyon 625 bin 550 YTL (131 trilyon 625 milyar 550 milyon TL) ile yeraldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 359 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca açıkladığı ve 30 Haziran 2006 tarihi itibarıyle ödenmemiş toplam vergi ve ceza tutarı 750 bin YTL'yi aşan borçlular listesinde 3 bin 434 kişi ve kuruluş bulunuyor.

Listenin tepesinde bulunan ve Yeşilyurt Mal Müdürlüğü'ne kayıtlı Bahçıvan'ın 695,5 milyon YTL'lik vergiyi ödeme imkanının bulunmadığı açıklanırken, Bahçıvan'ı 387 milyon 886 bin YTL'lik vergi ve ceza ile tasfiye halindeki İmar Bankası'nın Ankara Şubesi, 314 milyon 427 bin YTL'lik vergi ve ceza ile de aynı Bankanın Antalya Şubesi izledi.

Yaşar Bahçıvan'ın adının karşısında "Ödeme İmkanı Yok", YİFAŞ'ın karşısında ise "İflas Masasında" notlarına yer verildi.

Listede, Jetpa Holding, Tuta Petrolcülük Orhan Aslıtürk, Muhammet Ciğer, Hema Dişli ve Eze Zentincilik gibi kamuoyunca bilinen kişi ve kuruluşların yanısıra Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü de yeraldı.

YAŞAR BAHÇIVAN KİMDİR?
Yaşar Bahçıvan kamuoyunda Kızılay'da 17 Ağustos depremi sonrasında ortaya çıkarılan çadır yolsuzluğu ile tanındı. Çadır üreticisi Yaşar Bahçıvan, bir televizyon kanalındaki canlı yayında Kızılay'ın 1998'deki çadır bezi alımı ihalesinde kuruma 25 milyar lira rüşvet verdiğini açıklamış, savcılık ifadesinde de paranın nasıl aktarıldığını belirtmişti.

Kızılay'a 1 trilyonluk çadırbezini satan Us Branda firmasının sahibi Yaşar Bahçıvan, tutuklu olarak yargılandığı davada şartnameye uygun çadırbezi satmadığı yönündeki ifadesinden çark edince, 30 sanık hakkında 37 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada tutuklu sanık kalmamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız