SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Lojistik Merkez Kurulmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:52:49
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın kayısı ihracatının yıllık ortalama 350 milyon dolar olduğunu, tekstil ve diğer sektörlerde önemli gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, ulusal ve uluslar arası ticaretin artırılabilmesi açısından Malatya’ya bir lojistik merkez kurulması gerektiğini belirtti.

Malatya’nın kara, hava ve demiryolu ulaşımı noktasında önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Ağbaba, “Doğu ile batının bağlantı noktasında olan Malatya, bölgeye kurulacak bir lojistik merkez ile ülke ekonomisine çok büyük katkılar sunacaktır.Hem kayısı hem de tekstil alanında önemli bir potansiyele sahip olan Malatya’nın, ticari alt yapısının gelişmesi için yeni açılımlara ihtiyaç var” dedi. Ağbaba , Malatya’nın coğrafi konumu ve sosyo ekonomik yapısı, sahip olduğu 1. ve 2. organize sanayileri göz önüne alındığında ihracattaki yerinin düşündürücü olduğunu da kaydetti.

Ağbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’nın Bakan Canikli’ye yönelttiği sorular ise şu şekilde: 

"Malatya’da don ve dolu felaketi yaşanmadığı yıllarda ortalama 300-350 milyon dolar kayısı ihracatı gerçekleştirilmektedir. Ancak Malatya’dan direk ihracat rakamları çok düşüktür. Malatya’da kayısı ihracat kapasitenin yükseltilmesi noktasında Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? Malatya’nın coğrafi konumu ve sosyo ekonomik yapısı, sahip olduğu 1. ve 2. organize sanayileri dikkate alındığında Türkiye genelinde ihracattaki yeri Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir? Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri içerisinde önemli bir potansiyele sahip olan Malatya’nın, ihracat rakamlarında Türkiye sıralamasında orta sıralarda yer alması bir  çelişki değil midir?   Ulusal ve uluslar arası ticaretin artırılabilmesi anlamında  model şehir olunabilmesi için lojistik merkez de olmak gerekir. Bu çerçevede Türkiye genelinde hangi şehirlerde lojistik merkezler bulunmaktadır? Tır ve konteynır park alanının tahsisi, antrepoların, mağazaların, satış reyonlarının, ambarların yer aldığı bir lojistik merkezin Malatya’da da kurulması için çalışma yapılmakta mıdır? Konuyla ilgili yürütülen bir proje var mıdır?^"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız