SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lokantada Yangın

A- A+ PAYLAŞ

Nasuhi Caddesi Çekirdek pasajında bulunan bir lokantanın bacası semt sakinlerine ve güzergahta bulunanlara korkulu dakikalar yarattı.

Çekirdek pasajında bulunan lokantalardan birine ait bacadan dumanların çıkmasıyla itfaiyeyi arayan vatandaşlar itfaiyenin gelmesini beklerken gittikçe şiddetini artıran dumanlar İnönü ve Nasuhi caddesini kısa sürede etkisi altına aldı. İtfaiyenin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınan baca dumanları semt sakinlerine rahat bir nefes aldırttı.

Konu ile ilgili olarak semt esnafı; “ Belediye özellikli yerlere ruhsatı verirken önceliği neye veriyor? Kasasına girecek paraya mı? Yoksa çevrenin güvenliğine veya mesleğin özelliğine mi? Çünkü küçücük bir pasajın içinde 4-5 tane lokanta var. Peki çevrenin güvenliği veya mesleğin özellik arz eden kriterleri nerede?” diye konuştular.

İtfaiye yetkilileri de “ Yangın riski yüksek işyerlerinden biri olan lokantalarımız da baca temizliğine hiç dikkat edilmiyor. Ya hiç yapmıyorlar ya da evlerinin baca temizliğini yapar gibi temizliyorlar. Bu çok yanlış bir tutum. . Çünkü lokantaların bacaları yağlı atıklarla doluyor. Onları temizlemek için özel maddeleri var. Biraz pahalı geliyor bu maddeleri kullanmaktan imtina ediyorlar. Ondan sonra da bizlere ‘gelin bacamızı temizleyin’ diyorlar. Bizim elimizde baca temizleme sistemine uygun ekipman yok. En kısa sürede alımı için girişimleri başlatmıştık.” dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız