SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lokma ve Aşure Programı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:06:12
Lokma ve Aşure Programı
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan Belediyesi ve Fethiye Muhtarlığı tarafından lokma ve aşure programı düzenlendi. 

Fethiye Mahallesi’nde düzenlenen programa Yazıhan Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan Karakol Komutanı Mesut Büyükkırlı, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Yazıhan İlçe Müftüsü Cemil Alıcı, kurum amirleri ve kalabalık topluluk katıldı.

Programı düzenleyenlere teşekkür eden Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, “Muharrem ayı dolayısıyla Yazıhan Belediyesi ve Fethiye Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen programa katıldığım için çok mutluyum. Birçok olayın Muharrem ayında geliştiğini biliyoruz. 680 senesinde, 10 muharreme göre insanlık tarihinin en kanlı dönemi olmuştur. Geçmişte yeteri kadar kan döküldü. 78 milyon hepimiz aynı gemideyiz, biriz ve beraberiz, bu yüzden birbirimizi sevelim, sayalım” dedi. Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Muharrem ayının, İslam tarihinde büyük olayların yaşandığı bir ay olmasından dolayı hepimizin bu ayda birliğimizin ve beraberliğimizin timsalini göstermemiz gerekiyor. Ne demiş şair, ‘Düştü Hüseyin atından sahra-ı Kerbelâ'ya Cebrail var haber ver sultan-ı Enbiyâ'ya.’ Muharrem ayı kutsal saydığımız iki aydan biridir. 1335 senesindeki acıyı beraber yaşıyoruz. Bugün de sonra da bütün acıları bütün sevinçleri beraber yaşayacağız. Biz biriz ve beraberiz, etle tırnak gibiyiz, bölünmez bir bütünün parçalarıyız. Acımız da bir sevincimiz de bir, hiç bir güç bu ayrımı nifak tohumlarını aramıza ekemez” diye konuştu. Yazıhan Kaymakamı İmamoğlu ise, “Bu yaslı günler bizim ayrılma günlerimiz değil daha fazla birlik ve beraberlik içinde yaşama günlerimizdir. Fitne ve fesatı ortadan kaldırmamız lazım. Suriye’de ve komsu diğer ülkelerde yaşanan olayları görüyoruz. Biz birliğimizi, dirliğimiz ve beraberliğimizi bozmayalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız