SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Londra Saldırısını DEAŞ Üstlendi

0
Güncellendi - 2017-03-24 02:16:46
Londra Saldırısını DEAŞ Üstlendi
A- A+ PAYLAŞ

Londra’da gerçekleştirilen saldırının ardından Birmingham’da 6 noktaya baskın düzenlendiği ve 7 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Londra’da Çarşamba akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırının ardından Londra Emniyeti Terörle Mücadele Başkan Yardımcısı Mark Rowley, bugün basın açıklaması yaparak saldırıya ilişkin son bilgileri paylaştı. Saldırıda 1 polis, 3 sivilin hayatını kaybettiğini belirten Rowley, saldırganın da polis tarafından vurulduğunu ifade etti. Hayatını kaybedenlerin farklı milliyetlerden olduğunu sözlerine ekleyen Rowley, ailelerine ulaşılmaya çalışıldığını, 7 kişinin tedavisinin ise hastanede sürdüğünü bildirdi. 40 kişinin yaralandığını belirten Rowley yaralılardan bazılarının durumunun ise kritik olduğunu sözlerine ekledi. Saldırganın tek başına hareket ettiğini sözlerine ekleyen Rowley, saldırganın kimliğine ilişkin bilgi vermedi.

Saldırının ardından güvenlik seviyesinin arttırıldığını sözlerine ekleyen Rowley, Birmingham’da 6 noktaya baskın düzenlendiğini ve saldırıyla bağlantısı olmasından şüphelenilen 7 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

DEAŞ ÜSTLENDİ..

İngiltere’nin başkenti Londra’da  düzenlenen saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Örgüte yakınlığı ile bilinen Amaq haber ajansında yer alan açıklamada, “Dün (önceki gün) Londra’daki İngiliz parlamentosunun önünde düzenlenen saldırının faili DEAŞ askeridir” denildi.

Saldırıda beş kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişi de yaralanmıştı. Yaralananlar arasında üç polis memuru, 12 İngiliz, üç Fransız öğrenci, iki Yunan turist, iki Romanyalı turist, dört Güney Koreli turist Almanya, Polonya, İrlanda, Çin , İtalya ve ABD'den birer vatandaş olduğu açıklanmıştı.

İngiliz polisi bu sabah ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda şimdiye kadar 8 kişinin gözaltına alındığı açıkladı. Ayrıca soruşturma kapsamında 7 kişinin tutuklandığı duyuruldu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız