SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Londra'da Bir Malatyalı Sergisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:41:19
Londra'da Bir Malatyalı Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Mimar Feyza Kalaycıoğlu, İngiltere’nin başkenti Londra’nın Islington bölgesinde, Gillespie Park Ecology Centre’de  ‘Herdem Yeşil Tohumlar’ adı altında fotoğraf sergisi açtı. 

Aynı sergide Kalaycıoğlu’nun yanı sıra ressam Annalouise Oakland’ın “Toprağa Cesurca Dönüş”, ve fotoğraf sanatçısı Leah Bano’nun ise “Havuzlar” adlı sergileri de yer aldı. 

Mimar Feyza Kalaycıoğlu, 1 Eylül'de sanatseverlerin beğenisine sunulan ve bugün sona erecek olan  ‘Herdem Yeşil Tohumlar’ başlıklı sergisinde,  doğaya uyumlu olmayan ancak uyum kaygısı taşıyan mimarı tasarımların faydalarını ve zararlarını ortaya koymayı amaçladığını ifade ediyor.  Sergide, her tohumun ekildikten sonra daima yeşil kalmasında mimarinin yaşamsal bir öneme sahip olduğuna dikkat çekmek istediğini belirten Mimar Feyza Kalaycıoğlu, “İnsanların var olduğu alan üzerindeki mimari tasarımın hem zararları hem de faydalarını bu sergide yansıtmaya çalıştım. Sürdürülebilir yaşam döngüsü için profesyoneller kadar bireylere de sorumluluk  düştüğünü yansıtmaya çalıştım”  dedi. 

Kalaycıoğlu sergide Oxford, Cambridge gibi şehirlerin yanı sıra Türkiye’den de Adana, İstanbul ve Malatya’dan fotoğrafların yer aldığını belirtti. 

Battalgazi Ziraat Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Enver Kalaycıoğlu’nun da kızı olan Mimar Feyza Kalaycıoğlu, ilk ve ortaokulu Malatya Şeker İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi’nden mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin mimarlık bölümünü bitiren Feyza Kalaycıoğlu,  dil eğitimi almak üzere yaklaşık 7 ay önce İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitmişti. 

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız