SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Londra'da Terör Saldırısı, 7 Ölü

0
Güncellendi - 2017-06-05 03:31:23
Londra'da Terör Saldırısı, 7 Ölü
A- A+ PAYLAŞ

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşanan üç farklı olayda 7 kişi hayatını kaybederken, 48 kişi yaralandı, 3 zanlı öldürüldü.

İngiltere’nin başkenti Londra’da gece saatlerinde beyaz bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Bu olaydan kısa bir süre sonra da Londra Köprüsü yakınlarında bulunan bir restoranda bıçaklı saldırı yaşandı. Saldırganlar 3 kişinin boğazını kesti. Kısa bir süre sonra ise Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olay yaşandı. Bir bıçaklama vakası olduğu ifade edilen olayın diğer saldırılarla bir bağlantısı bulunmadığı ifade edildi. Polis, Londra Köprüsü ve restoranda yaşanan olayların terör saldırısı olarak değerlendirildiğini ancak üçüncü olayın terör saldırısı olarak değerlendirilmediğini bildirdi. 7 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda, 3 zanlı polis tarafından öldürüldü. İngiliz polisi, 3 zanlının da üzerinde patlayıcı bulunduğu iddia edilen kıyafet giyindiğini bildirdi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, gece saatlerinde yaşanan olayları “ürkütücü” olarak değerlendirdi. Londra Belediye Başkanı Sadık Han ise, “Kasti olarak masum insanların hedef alındığını" dile getirdi.

Mart ayında da Westminster’da bir araç kalabalığı ezmiş, ardından bıçaklı saldırı dehşeti yaşanmıştı. Olayda 5 kişi hayatını kaybetmişti. İki hafta önce ise Manchester Arena’da gerçekleştirilen saldırıda 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Londra, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız