SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Londra'da Yarışacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:36
Londra'da Yarışacak
A- A+ PAYLAŞ
 
Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye rekoru kıran 19 yaşındaki görme engelli atlet Emre Yaylacı, Eylül ayında gerçekleştirilecek olan 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında uzun atlamada dünya rekoru kırmayı hedefliyor. 
 
     Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tesislerinde antrenörü Erdal Altuntaş nezaretinde çalışmalarını sürdüren genç atlet Emre Yaylacı, Eylül ayında gerçekleştirilecek olan 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına azimli bir şekilde hazırlanıyor. Spor yaşamında olduğu gibi müzikte de başarılı olan Yaylacı org, bağlama, ud gibi enstrümanları çalıyor. 
 
     Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 11-12 Şubat'ta İzmir'de gerçekleştirilen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda Emre Yaylacı'nın uzun atlama 4,47'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdığını hatırlattı. 
 
     Sporcunun geçen yıl da Antalya'daki Dünya Görme Engelliler Şampiyonası'nda yüksek atlamada, görenlerin de dahil olduğu kategoride ikinci, görmeyenler arasında ise birinci olduğunu anımsatan Fındıklı, Yaylacı'yı bu başarılarından sonra ciddi bir çalışma programına tabi tuttuklarını ifade etti. 
 
     Yaylacı'nın lise son sınıf öğrencisi olduğunu belirten Sadi Fındıklı, ''Sporcumuz Topsöğüt beldesinde oturuyor. Emre'nin ulaşımını da üstlendik. Kendisine şoför ve araç tahsis ettik. Tesislerimizi kendisine açtık. Antrenörümüzün bilinçli çalıştırmasının da yardımıyla bu Türkiye rekoru geldi'' dedi. Türkiye Şampiyonası'ndan önceki antrenmanların yaklaşık 2,5 ay sürdüğünü dile getiren Fındıklı, Emre'yi daha iyi çalıştırıp dünya şampiyonu yapmak istediklerini belirterek, ''Kendisinde bu azim olmasa bunlar gerçekleşmez'' ifadesini kullandı. 
 
     Antrenörü Erdal Altuntaş da büyük bir yetenek olduğunu keşfettikleri Emre için çalışma başlattıklarını söyledi. Emre'nin önce yüksek atlamada çalışmak istediğini ifade eden Altuntaş, 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında yüksek atlama branşının olmadığını öğrendikten sonra sporcusunu uzun atlama dalında hazırladıklarını belirtti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız