SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Londra'daki Toplantıya Katıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:37:58
Londra'daki Toplantıya Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Londra'da düzenlenen Parlamenterler Konferansı'na katıldı ve bir konuşma yaptı.

Çalık'ın Londra'da katıldığı toplantıya ilişkin olarak TBMM'deki sekreteryasından basın kuruluşlarına iletilen bülten şöyle:

"9-10 Mayıs tarihleri arasında Londra’da düzenlenen G8G20 Palementerler Konferansı’na Türkiye adına Nüfus ve Kalkınma Grubu (NKG) Başkanı ve Avrupa Parlementerler Forumu Başkan Yardımcısı Ak Parti Milletvekili Öznur Çalık ve NKG üyeleri katılmışlardır. Avrupa Parlementerler Forumu üyeleri bir yıl önce İstanbul’da Uluslararası Parlemeter Forumunda (ICPD) bir araya gelmişlerdi. Forumun başlıca amacı dünya’da anne ve bebek ölümlerinin önüne geçmek, üreme sağlığı programlarını geliştirmektir.    

Kalkınmanın Geleceğinde Aile Planlamasının yerinin tartışıldığı konferansta birçok ülkeden milletvekileri, akademisyenler ve uzmanlar söz alarak başarılı ülke uygulamalarını paylaştı. Konferans süresince yürütülen verimli tartışmalarla geleceğe yönelik çözüm önerileri geliştirilmeye çalışılacaktır. Üreme sağlığı ve hakları, anne ve çocuk sağlığı konularında küresel bir eylem planı ve fikirbirliğinin oluşturulmasına yönelik olarak iki gün boyunca çeşitli oturumlardan oluşan yoğun bir program takip edildi. Programın ikinci gününde  “10 yıl içinde Türkiye’deki üreme sağlığı politikaları ve kazanımlarımız” hakkında bir konuşma yapan Avrupa Parlementerler Forumu Başkan yardımcısı Öznur Çalık’ın konuşmasında Avrupa Parlementerler Forumu liderliğinde 7 ülkede uygulanan ‘’Parlamenter Liderliği Projesinin’’, TBMM NKG önderliğindeki çalışmalarıyla Türkiye’de elde edilen başarılar vurgulandı.  

OECD ülkeleri içinde yükselen, Kırgızistan, Moritanya gibi gelişmekte olan ülkelere finansal destekte bulunan bir ülke olan Türkiye’nin başarı hikayesinin paylaşılması bebek ölümlerinin çok fazla görüldüğü gerek endüstriyel ülkelere gerekse Ortadoğu, Asya ve Afrika’daki kırsal ekonomiye sahip ülkelere örnek teşkil edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız